Barca: Nagyon jól játszottunk - Martino a vereség után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.02. 11:28
null
Neymarék gól nélkül maradtak Bilbaóban, ki is kaptak (Fotó: Reuters)
Elszenvedte első bajnoki vereségét a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban ( Primer División) a címvédő Barcelona, amely a 15. fordulóban a Bilbaóban mindenkire veszélyes vendéglátótól, az Athletictől kapott ki 1–0-ra – az amszterdami BL-kudarcot (2–1) követően. Gerardo Martino vezetőedző azonban nem csalódott, nem szomorú és nem keres felelősöket, ehelyett némi önkritika mellett dicsérte csapatát.

 

„Tudom, hogy az újságírók elsősorban az eredményekből vonják le a következtetéseket, ami a legutóbbi két meccsünket tekintve negatív, de először láthattak olyan Barcelonát, amely jobban játszott, mint amikor nyert – mondta Martino a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Vereség után nehéz ezzel azonosulni, de nagyon jól játszó Barcát láthattunk. A kiváló Athletic ellen a hetvenedik percig irányítottunk, bár a pontossággal addig is adódtak problémáink az utolsó passzoknál vagy éppen a befejezéseknél. Az volt az eredeti szándékunk, hogy feledtessük az amszterdami vereségünket, még inkább az ott mutatott gyengébb teljesítményünket. Úgy érzem, hogy a játékunk ezúttal rendben volt, az első félidőben nyújtott teljesítményünknél még nem volt jobb a mostani bajnokságban. Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy mi szerezzük a mérkőzés első találatát.”

„A játékvezető nem végezte rendesen a feladatát, mert Neymar egyedül maradt volna Gorkával szemben, és ez piros lapot ért volna – véleményezte Sergio Busquets a bilbaói Ander Iturraspe második félidő elején történt szabálytalanságát, amit megúszott egy sárga lappal. A középpályás levonta a tanulságokat is, és a két vereség után türelmet kért a maguk számára. – Ha a játékvezető nem végzi rendesen a munkáját, akkor tőlünk kell egy kicsit több. Ez a hetünk rosszul sikerült, de semmi ok a riadóra, az elkövetett hibáinkból pedig tanulunk kell.”

„Amikor veszítesz, mindig kétségek merülnek fel, de meg kell őrizni egy egészséges egyensúlyt – mondta a kimért Andrés Iniesta. – Nem kell mindent kidobni az ablakon. A hibákat ki kell javítani, és tisztában kell lenni azzal, hogy mit csináltál jól. Nem kell mindent azonnal feketén látni. Nem hinném, hogy mentálisan ne lennénk elég erősek ahhoz, hogy feldolgozzuk ezt a két vereséget. A bilbaói találkozót a kapott gólig egyértelműen mi irányítottuk, de az picit idegesség és kapkodóvá tett minket, és az eleve jó riválissal szemben még nehezebb dolgunk volt. Persze most nyugtalanak vagyunk, mert nem szeretünk veszíteni, főként kétszer egymás után. Mindennek megvan a maga oka, de ennek a bajnoki vereségnek semmi köze nincs a hétközi BL-találkozóhoz. Jó meccsünk volt az Athletic ellen, de a gólt a házigazdák szerezték, és nekünk nem volt válaszunk.”

A Barcelona legutóbb 1997-ben maradt szerzett gól nélkül Bilbaóban (3–0), és ezt megelőzően a 2005–2006-os idényben kapott ki (3–1). Legutóbb az év elején szenvedett két vereséget egymás után. Február 26-án a Real Madrid előbb a Spanyol Kupa elődöntőjének a visszavágóját nyerte meg a Camp Nouban 3–1-re, majd a madridi bajnokin győzött 2–1-re március 2-án.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik