Real Madrid: A cél a második hely megtartása - Karanka

Vágólapra másolva!
2013.03.17. 10:33
Miután a spanyol bajnoki címvédő Real Madrid szombat este hátrányból 5–2-re legyőzte a Mallorcát a Santiago Bernabluban, Aitor Karanka, a királyi gárda vezetőedzőjének, José Mourinho segítője elmondta, a csapat célja a második hely megtartása a bajnokságban.

„A szezon kezdete óta gyenge pontunk a rögzített szituációk kivédekezése – kezdte meccs utáni értékelését Aitor Karanka, a Real Madrid másodedzője, utalva a madridiak kapott góljaira. – Ezek a hibák a koncentráció hiánya miatt következnek be. Folyamatosan igyekszünk ezeken javítani, de a lényeg, hogy a végeredményt nem befolyásolták döntően ezek a rossz megoldások. Nem voltunk jók az első félidőben, de a szünetben megbeszéltük, min kellene változtatni, s a játékosok így is tettek. Kellett ehhez az is, hogy Sergio Ramos a szélre, míg Pepe az eredeti posztjára került a második felvonásra.”Aitor Karanka, a Real Madrid másodedzője, utalva a madridiak kapott góljaira. – Ezek a hibák a koncentráció hiánya miatt következnek be. Folyamatosan igyekszünk ezeken javítani, de a lényeg, hogy a végeredményt nem befolyásolták döntően ezek a rossz megoldások. Nem voltunk jók az első félidőben, de a szünetben megbeszéltük, min kellene változtatni, s a játékosok így is tettek. Kellett ehhez az is, hogy Sergio Ramos a szélre, míg Pepe az eredeti posztjára került a második felvonásra.”

„Úgy vélem, a találkozó tanulsága, hogy a második helyért komolyan meg kell küzdeni, most már nem hibázhatunk. A tabella teteje bonyolultnak, elérhetetlennek tűnik, viszont nem lehetünk könnyelműek a mögöttünk lévő csapatokkal szemben. Célunk a második hely megtartása” – tette hozzá a szakember.

A Mallorca ellen két gólt jegyző Gonzalo Higuaín szerint viszont a Realnak nyomást kell gyakorolnia a listavezető Barcelonára.

„A szünetben mindenki egyetértett abban, hogy legjobb formánkban kell kifutni a második félidőre, ha meg akarjuk fordítani a mérkőzést, s ennek megfelelően így is tettünk. A bajnokságban nyomást kell gyakorolnunk a Barcelonára, hogy ne dőlhessen hátra. A végsőkig harcolni fogunk, még sok van hátra” – mondta az argentin csatár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik