Mourinhóék nem tudták megmérgezni a selecciónt

Vágólapra másolva!
2011.09.01. 17:37
null
Ramos (balra) és Busquets (jobbra) szerint szent a béke a selecciónnál (Fotó: Action Images – archív)
A spanyol sajtóban hosszú ideig napi téma volt, hogy a Real Madrid és a Barcelona közötti feszült hangulat hatással lesz-e a spanyol válogatott szereplésére, amelyben a két óriásklub futballistáinak együtt kell játszaniuk. Sergio Ramos és Sergio Busquets kijelentette, a selecciónnál szent a béke, és mindenki a nemzeti csapat sikereiért küzd.

A Barcelona és a Real Madrid összecsapásai mindig parázs hangulatú mérkőzést hoznak, de a két együttes nyári Szuperkupa-párharca különösen túlfűtött volt az indulatoktól. Valószínűleg mindenki emlékszik rá, ahogy José Mourinho belenyúlt Tito Vilanova szemébe, majd a katalánok másodedzője próbálta számon kérni a portugál szakember tettét a meccs végén.

MARCELO ÉS ALVES IS KIBÉKÜLT

Marcelo és Daniel Alves is békét kötött. A Real Madrid, illetve a Barcelona brazil válogatott játékosa nem haragszik egymásra az el clásicón történtek miatt.

 

„A meccs után küldtem egy üzenetet Marcelónak, és bocsánatot kértem a történtek miatt. Az emberek hibáznak, és ilyenkor az a helyes, ha bocsánatot kérünk" – mondta Alves, akinek azonban nem ért célba az üzenete, de Marcelo szerint szent a béke.

 

„Nem kaptam semmilyen üzenetet, mivel nemrég megváltozott a számom. De ez már a múlt, és nincs semmi probléma közöttünk" – mondta Marcelo.

Úgy tűnik azonban, hogy az el clásico nem tudta megmérgezni a spanyol válogatott légkörét, amelyben együtt játszanak a két klub sztárjai.

„Természetes, hogy vannak piszkálódások. Innentől kezdve azonban a legjobbat akarjuk a válogatottnak, és az együttélés jót tesz nekünk. A jó dolgokkal foglalkozunk, és úgy folytatjuk, ahogy mindig. Jó a hangulat. Történtek dolgok, de minden rendben van. Egy Real Madrid–Barcelona meccsen minden felerősödik" – mondta Sergio Busquets a mai sajtótájékoztatón.

„Mindkét csapat óriási, nyilvánvaló, hogy mind a kettő a saját érdekeit nézi, de itt egy együttest alkotunk, és mindannyian a legjobbat akarjuk a válogatottnak. Kiváló a hangulat az öltözőben" – tette hozzá a Barcelona középpályása.

A Real Madrid védője, Sergio Ramos is egyetértett a Barca labdarúgójával, és elmondta, Vicente del Bosque szövetségi kapitány gyorsan helyrerázta a csapatot.

„A kapitány mindent úgy tett, ahogy szokott. Hamar összegyűjtötte a játékosokat. Tudja, hogy nagyon nagy hiba lett volna, ha nem élt volna ezzel a lehetőséggel. Nyugtalanítóak azok a dolgok, amelyekről mostanában hallani lehetett a válogatott körül" – mondta Sergio Ramos.

„Nem hiszem, hogy bárki kételkedik az egységességünkben a csapaton belül. Szerencsére volt lehetőségem ennek az országnak a színeit képviselni. Mindannyian tudjuk, hogy mi a kötelességünk. A csapatunk érdekein kívül nincs más fontosabb, mint a nemzeti együttest képviselni. Amikor először hiányoztam a csapatból, az sérülés miatt volt, és Vicente tisztában van vele, hogy elkötelezettek vagyunk" – tette hozzá a védő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik