Ronaldo: Eleinte biztos nehéz lesz Madridban hat manchesteri év után

Vágólapra másolva!
2009.06.22. 19:59
Cristiano Ronaldo először állt szóba az újságírókkal, mióta kiderült, hogy elhagyja a Manchester Unitedet, és a Real Madridnál folytatja pályafutását. A portugál sztár sajtótájékoztatót tartott, amelyen – többek között – elmondta, nagyon várja már, hogy Kakával és Raúlékkal játszhasson egy csapatban, valamint hozzátette, eleinte biztosan nehéz lesz számára a „királyi gárdában” hat év angliai játék után.
Cristiano Ronaldo hat évig rúgta a labdát az MU színeiben
Fotó: Action Images
Cristiano Ronaldo hat évig rúgta a labdát az MU színeiben
Cristiano Ronaldo hat évig rúgta a labdát az MU színeiben
Fotó: Action Images
Cristiano Ronaldo hat évig rúgta a labdát az MU színeiben

Cristiano Ronaldóról rengeteget hallhattunk az elmúlt időszakban a nemzetközi sajtóban, de a Manchester Unitedet elhagyó futballista eddig nem állt szóba az újságírókkal. Ma délután azonban sajtótájékoztatót tartott hazájában, amelyen jövőbeli terveiről beszélt.

„Nagy erőbedobással szeretném kezdeni a munkát Madridban, hogy megmutassam, mit tudok, és megháláljam a Realnak azt, amit tett értem – mondta Ronaldo a sajtótájékoztatón. – Büszkeséggel tölt el, hogy Kakával játszhatok majd együtt, valamint Raúllal, Casillasszal és Gutival.”

Mint beszámoltunk róla, a Real Madrid orvosai már megvizsgálták a portugál futballistát Lisszabonban, és a „királyi klub” már közel van a megállapodáshoz Ronaldóval. Ezt a rekordösszegért átigazoló játékos is megerősítette.

„Még nem zárult le az ügy minden részlete, de ha minden elrendeződik, akkor azonnal munkába szeretnék állni, hogy ne maradjak le az alapozásról – folytatta Ronaldo. – Most még néhány napig Portugáliában maradok, hogy teljesen kipihenjem magam, de már nagyon várom, hogy Madridba mehessek.”

„A kihívások döntő fontosságúak az életemben – tette hozzá az aranylabdás. – Manchesterben ez minden évben megvolt, de a következő idényben egy másféle, új kihívás vár rám. Tudom, hogy nagyok az elvárások velem szemben, de ezt meg kell szoknom. Tudom, hogy ki vagyok, és mire vagyok képes. Nyugodtnak kell lennem, és kipihennem magam a családommal, hogy a lehető legjobb állapotban érkezzek Madridba.”

Ronaldo nem szeretne sokáig várni arra, hogy a Manchesterben eltöltött sikeres évek után a Real Madriddal is trófeákat szerezzen. A portugál sztár úgy véli, hogy eleinte nem lesz könnyű dolga a beilleszkedéssel, de meg fogja oldani.

„A kihívás a trófeák megnyerése – mondta. – A Madrid hasonló sikerekhez van szokva, mint a Manchester United. Biztos vagyok benne, hogy jól megy majd a csapatnak. Eleinte persze nem lesz könnyű a Realban játszanom, mivel hat évet töltötte az MU-nál. Angliában fizikailag keményebb és gyorsabb futballt játszanak, de nem aggódom. Mivel jó játékosok vagyunk, bármelyik ország labdarúgásához tudnunk kell alkalmazkodni. Remélem, nekem ez minél hamarabb sikerül majd.”

Ronaldót már a Real Madrid szurkolói is meglátogatták Portugáliában, és miközben autogramot kértek, arról faggatták, melyik mezben játszik majd. A játékos elmondta, még nem tudja, ahogy azt sem, mikor lesz pontosan a hivatalos bemutatása Madridban. A portugál a Manchester United szurkolóinak is üzent.

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondjam a Manchester United szurkolóinak, hogy a klub vezetői megértették és elfogadták az érveimet a távozás mellett – mondta Ronaldo. – Kölcsönösen döntöttünk az átigazolásom mellett, mivel a klub megértette, hogy mit szeretnék.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik