Az elégedetlenkedő Javier Saviolát „leoltotta” Juande Ramos

Vágólapra másolva!
2009.01.25. 01:54
A csapat perifériára szoruló támadója, Javier Saviola több játéklehetőséget szeretne kapni a Real Madridban, de Juande Ramos menedzser eddig alig szavazott bizalmat az argentinnak. A labdarúgót mentálisan is gyengíti, hogy mellőzik őt a fővárosban, és véleményének hangot is adott. A „királyiak” vezetőedzője azonban nem tolerálta a támadó kirohanását.
Saviola nem fér be a Ramos-féle Realba
Fotó: Action Images (archív)
Saviola nem fér be a Ramos-féle Realba
Saviola nem fér be a Ramos-féle Realba
Fotó: Action Images (archív)
Saviola nem fér be a Ramos-féle Realba
Javier Saviola korábban már beszélt arról a Real Madrid vezetőedzőjével, Juande Ramosszal, hogy nagyobb szerepet szeretne kiharcolni magának a csapatban. A helyzet azonban semmit sem változott azóta: az argentinnal gyakorlatilag nem számol a spanyol mester.

„Elmondtam neki, hogy szükségem van a játékra. Hozzátettem, hogy ha nem számol velem, értesítse a vezetőséget, hogy engedjenek el a nyári átigazolási időszakban, mert ezt a helyzet egész egyszerűen tűrhetetlen” – nyilatkozta a Marca spanyol napilapnak Saviola.

A támadó elégedetlensége persze nem meglepő. A 2007-ben az ősi rivális Barcelonától érkező 27 éves futballista ebben a szezonban mindössze egy bajnokin volt tagja a kezdőcsapatnak, annak ellenére, hogy a gárda első számú gólfelelőse, Ruud van Nistelrooy az egész szezonra harcképtelenné vált.

„Nagyon nehéz időszakon megyek át, mert az edzéseken mutatott minden igyekezetem ellenére sem kapok még csak néhány percnyi lehetőséget sem. Szellemileg igencsak erősnek kell lenni, mert minden egyes mérkőzés, amelyen nem játszhatsz, egy kicsit pszichológiailag is kikészíti az embert” –­ tette hozzá Saviola, aki szerint az is bonyolítja a dolgokat, hogy Ramón Calderón elnök távozása után az új (átmeneti) vezetőség eldöntötte: semmin sem akar változtatni az együttes keretében.

Természetesen a támadó szavaira a „megszólított” Juande Ramos is reagált. A spanyol tréner érhetetlennek nevezte Saviola kifakadását.

"Szeretem azokat a futballistákat, akiket érdekli, hogy ha nem játszanak, azokat viszont nem, akik ezt képtelenek elviselni. Ambiciózusnak kell maradni, de ha valaki minden héten pályára akar lépni egy olyan együttesben, mint a Real Madrid, amelyben remek képességű labdarúgók vannak, lehet, hogy el kell igazolnia egy gyengébb klubhoz” – mondta Ramos.

„Ha Saviola játszana, elég nehéz lenne eldöntenem, kit hagyjak ki. Azok a játékosok, akik előtte vannak a rangsorban, mindennap olyan képességeket csillogtatnak, amilyenek ahhoz kellenek, hogy bekerüljenek a csapatba” – tette hozzá a spanyol mester.

Saviola mindössze 30 perc játéklehetőséget kapott, amióta Bernd Schuster helyét Ramos vette át a Real Madrid kispadján. Ha ezt az adatot és a két érintett nyilatkozatát összevetjük, nehéz elképzelni, hogy Saviola a tavaszi szezonban is marad Madridban.

Persze a „kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon" elvet nehéz lesz követni, Saviola ugyanis nem akar akárhová igazolni. Az argentin támadó a napokban például a Portsmouth ajánlatát utasította vissza, pedig a két klub már megegyezett egymással.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik