Királyi, huszonöt millió eurós ajánlat a holland gólzsákért

Vágólapra másolva!
2008.08.14. 17:14
Újabb hollanddal gazdagodhat a Real Madrid eddig sem kicsi tulipános kontingense: Rafael van der Vaart, Arjen Robben, Royston Drenthe, Wesley Sneijder és Ruud van Nistelrooy mellé megérkezhet a közeljövőben Klaas-Jan Huntelaar is.


Úgy tűnik, az átigazolási idény vége felé csak elkel az Ajax kétszeres holland gólkirálya, Klaas-Jan Huntelaar, ugyanis – spanyol lapértesülések szerint – a Real Madrid 25 millió eurót ajánlott érte.

Huntelaart, aki a labdarúgás statisztikáival és történetével foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint 2007-ben a világ első számú góllövője volt, egész nyáron körülzsongták a nagy európai klubok ügynökei, hiszen a Roma, a Manchester United, az Arsenal, a Milan és a Liverpool is le szerette volna őt igazolni. Klubja visszautasította a nyolcmillió eurótól induló ajánlatokat, de a spanyolokét alighanem elfogadják majd az amszterdamiak, hiszen mint korábban elárulták, 27 millió euró a támadó „kikiáltási ára”.

A játékos ügynöke, Arnold Oosterveer az fcupdate.nl holland honlapon azonnal cáfolta a hírt, „nonszensznek” tartva azt – azaz lehet valami az ügyben.

Amikor kiderült, hogy Cristiano Ronaldo minden szándéka ellenére sem igazol a spanyol bajnokhoz, sejteni lehetett, hogy a portugál megvásárlására szánt összeget még ezen a nyáron elkölti a Real.

Szintén jó hír lehet a madridi klub szurkolói (és vezetői) számára, hogy a brazil apróság, Robinho most már biztosan marad a blancóknál. A Chelsea ugyanis hiába próbálja már egy hónapja megvásárolni őt (legutóbb 31.5 millió eurót ajánlott érte), Ramón Calderón, a „királyi klub" elnöke tegnap újfent bejelentette: Robinho nem eladó. (Ennyiért legalábbis, hiszen a korábbi hírek szerint egy valamivel negyvenmillió fölötti összegen már alaposabban elgondolkodtak volna.)

"Mindent megpróbáltam, amit csak lehetett, hogy a Chelsea-hez kerüljek, de nem sikerült – nyilatkozta Robinho tegnap az ügy kapcsán. – Az angol klub és ügyvezetője, Peter Kenyon le szerettek volna igazolni, de nem tudták kifizetni azt az eltúlzott összeget, amelyet a Madrid kért értem.”

A rossznyelvek szerint Robinho eleve nem akarta elhagyni egyesületét, mindössze „alig” kétmillió eurós fizetését szerette volna feltornázni a sajtó segítségével a Madridban megszokott sztárgázsi, ötmillió euró környékére. Alighanem sikerült neki…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik