Vicente del Bosque: Raúl visszatérhet, de a hetes mez David Villáé

Vágólapra másolva!
2008.07.18. 07:55
A Spanyol Labdarúgó-szövetség csütörtökön hivatalos sajtótájékoztató keretében is bemutatta a válogatott új szövetségi kapitányát, Vicente del Bosquét. A Luis Aragonést váltó szakember elmondta, az eddig mellőzött Raúl és Guti visszatérhet a selecciónba, de az Európa-bajnok csapat tagjai előnyt élveznek a válogatásnál.
A spanyol szövetség hivatalosan is bemutatta Del Bosquét
Fotó: Reuters
A spanyol szövetség hivatalosan is bemutatta Del Bosquét
A spanyol szövetség hivatalosan is bemutatta Del Bosquét
Fotó: Reuters
A spanyol szövetség hivatalosan is bemutatta Del Bosquét

Nagy kihívás előtt áll Vicente del Bosque, a Real Madrid korábbi kiváló vezetőedzője. Igaz, remek csapatot vett át Luis Aragonéstól, de rendkívül nehéz lesz felülmúlnia elődje eredményét. A cél a 2010-es világbajnokság megnyerése.

„A Luis Aragonés által összekovácsolt együttes rendkívül magasra tette a lécet, de mégis úgy érzem, a selección képes további fantasztikus eredményeket elérni – mondta Vicente del Bosque az AS című spanyol lapnak. – Elődöm egy fiatal és nagyon egységes csapatot hagyott rám, olyan válogatottat, amelyre mindenkinek figyelnie kell. Igazságos és feddhetetlen kapitány leszek, valamint elhivatottságot, kötődést és rengeteg munkát ígérek.”

Már rögtön az új mester bemutatásakor szóba került az a kérdés, amely számos spanyol szurkolót foglalkoztatott az Európa-bajnokság előtt. Visszatérhet-e Raúl a válogatottba?

„Raúlnak megvan a lehetősége, hogy bekerüljön a selecciónba, de ugyanez érvényes Gutira és Bojan Krkicre is. Az vitathatatlan, hogy jelenleg a hetes mez David Villáé; a bajnokcsapat tagjai elsőbbséget élveznek, amit tiszteletben kell tartani” – jelentette ki a kapitány.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik