A Real Madrid elhalászhatja Ezequiel Garayt a Barcelona orra elől

Vágólapra másolva!
2008.05.19. 15:23
A Real Madrid és Ezequiel Garay közti tárgyalások állítólag sikerre vezettek, és mindenben megállapodtak – adta hírül a Marca nevű spanyol lap. A játékosért, a hírek szerint 10 millió eurót fizet a királyi gárda a Racing Santandernek, azonban teljesítményétől függően ez 11 millióra is emelkedhet. A következő napokban a felek ellátják kézjegyükkel a hat évre szóló kontraktust.
Garay ezentúl a Real Madrid mezében örülhet góljainak
Foto: Action Images
Garay ezentúl a Real Madrid mezében örülhet góljainak
Garay ezentúl a Real Madrid mezében örülhet góljainak
Foto: Action Images
Garay ezentúl a Real Madrid mezében örülhet góljainak

Több nagy klub is harcban állt Ezequiel Garayért a Racing Santander 21 éves argentin középhátvédjéért, és most a Marca nevű spanyol lap hírei szerint minden jel arra utal, hogy a Real Madrid lett a befutó.

Garay leigazolása korábban Joan Laportának jutott eszébe, és már nagyon közel álltak a megegyezéshez, azonban a tárgyalások zátonyra futottak, mivel a Barcelona elnöke sokallta a védőért kért 18 millió eurót.

Az egykori Newell's Old Boys játékost a Manchester United mellett a Real már hosszú ideje figyelte, érkezése előrevetíti Fabio Cannavaro vagy Christoph Metzelder esetleges távozását a nemrég 31. bajnoki címét megnyerő madridi csapatnál.

A földön és levegőben egyaránt magabiztos Garay amellett, hogy megoldja védőfeladatát, az ellenfél kapuja előtt is jeleskedik, hisz eddigi 57 spanyol élvonalbeli mérkőzésen 10 alkalommal találta a kapuba, ezzel az egyik legeredményesebb hátvéd a Primera Divisionban.

A 21 éves játékos 6 évre kötelezte el magát a királyi gárdához, méghozzá 10 millió euróért, amely akár 11 millióra is nőhet. Térdsérülése miatt a tavaszi szezon nagy részét kihagyta, azonban az orvosok szerint a nyári alapozást, már tökéletes állapotban kezdheti.

A Racing az utolsó fordulóban kivívta az UEFA-kupa szereplés jogát, azonban ez sem volt elég, hogy még egy évig meg tudja tartani az argentin hátvédet. Most Santanderben a csapat új alapját keresik, annak ellenére, hogy számítottak Garay távozására.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik