Maradona: "Nagy hiba lenne Ronaldinhót elengedni Barcelonából"

Vágólapra másolva!
2008.05.14. 19:00
Diego Maradona szerint a Barcelona nagy hibát követne el azzal, ha elengedné Ronaldinhót. Az argentinok ikonját nagyon zavarja, hogy sokan már lemondtak a brazil játékosról, és szerinte a katalán klub történetének legnagyobb baklövése lenne az aranylabdás játékos eladása.
Maradona (balra) kiáll Ronaldinho mellett
Foró: Reuters
Maradona (balra) kiáll Ronaldinho mellett
Maradona (balra) kiáll Ronaldinho mellett
Foró: Reuters
Maradona (balra) kiáll Ronaldinho mellett

Az Argentínát 1986-ban világbajnoki címig vezető Maradona – aki hétfőn Olaszországban játszott egy jótékonysági mérkőzésen – a spanyol Marcának adott interjút, melyben többek közt Ronaldinho lehetséges nyári távozásáról is beszélt.

A Barcelona brazil klasszisának ügye már hetek, sőt hónapok óta az átigazolási hírek egyik főszereplője. Maradona a következőket gondolja a dologról:

„A brazil nélkül a Barcelona nem ugyanaz a klub. Nagyon zavar, hogy a média egyes szereplői már teljesen leírták Ronaldinhót és már csak mint egykori játékosról írnak róla. A nélküle felálló Barcától nem félnek az ellenfelek.”

„Nem hiszem, hogy elnézést kellene kérnie. Épp ellenkezőleg. A Barcelona vezetőinek lenne kötelességük köszönetet mondani neki azért, amit eddig a klubért tett” – így a 47 éves legenda.

„Úgy gondolom, ha elengedik őt, az a katalán klub történetének legnagyobb hibája lesz” – tette hozzá az argentinok Diegója.

Ronaldinho formája ebben a szezonban messze elmaradt a korábban megszokottól, több sérülés is hátráltatta – most is kényszerpihenőjét tölti –, és ennek következtében a Barcelona vezetői hajlandóak lennének megválni tőle.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik