Nikola Zsigicset választották az év legpocsékabb igazolásának

Vágólapra másolva!
2008.04.10. 13:02
Az egyik nemzetközi, labdarúgással foglalkozó honlap összegyűjtötte a 2007-08-as szezon legrosszabb igazolásait Spanyolországban. A tízes lista persze vitákra adhat okot, de tény: az alábbi játékosok a legszívesebben elfelejtenék ezt az évet! Nem meglepő, hogy tízből hárman a szörnyű évet produkáló Valencia játékosai – a fehér-feketék sztárigazolásai gyakorlatilag egytől-egyig becsődöltek.
Ekkor még boldogan labdázhatott: Nikola Zsigics horribilis összegért vajmi kevés teljesítményt nyújtott a Valenciában
Fotó: Action Images
Ekkor még boldogan labdázhatott: Nikola Zsigics horribilis összegért vajmi kevés teljesítményt nyújtott a Valenciában
Ekkor még boldogan labdázhatott: Nikola Zsigics horribilis összegért vajmi kevés teljesítményt nyújtott a Valenciában
Fotó: Action Images
Ekkor még boldogan labdázhatott: Nikola Zsigics horribilis összegért vajmi kevés teljesítményt nyújtott a Valenciában

10. Aruna Koné (Sevilla)

Azt alighanem senki nem várta, hogy látványos baklövés lesz az „Elefántok” válogatott támadójának szerződtetése: Koné korábbi csapataiban egyaránt megbízhatóan és jól teljesített, így nem volt meglepő, hogy a Sevilla 12 millió euróért leszerződtette.

Ehhez képest fényesre koptatja a kispadot, ha beáll, akkor meg képtelen betalálni: kilenc meccsen összesen egy gólra volt képes.

9. Thierry Henry (Barcelona)

Hatalmas igazolásnak indult, csalódás lett belőle: a zseniális francia támadó nem képes betölteni azt a vezérszerepet a katalánoknál, mint az Arsenalban. A bajnokságban általában a kiscsapatok hálójába talál be, a BL-ben sem az igazi, ráadásul magánéleti problémái miatt vissza is vágyódik a szigetországba.

8. José Antonio Reyes (Atletico Madrid)

Az Arsenalnál boldogtalan volt, a Realnal boldog kölcsönjátékos, az Atleticónál meg dühös kispados. Idei teljesítménye közel sem egyenletes, állítólag többször is összebalhézott edzőjével, és ez nem sok jót jelez előre…

7. Asier Del Horno (Bilbao)

A baszk hátvéd sztárként igazolt Valenciába, majd mindössze egy évet tudott kitölteni szerződéséből, és ajtót is mutattak neki. Kölcsönben így visszakerült szülőföldjére, de a Bilbaónál meg kellett érnie azt a szégyent, hogy a harmadosztályból érkezett riválisa, Koikili a kispadra szorítsa…

6. Gabi és Luccin (Zaragoza)

Egyszerre jöttek az Atletico Madridtól, és van még egy közös bennük: mindketten hatalmas csalódást okoztak az idén gyengélkedő Zaragozában. Luccin legalább olcsó volt, de a Gabiért kiadott 9 millió euró túlzásnak tűnik.

5. Iván Helguera (Valencia)

Ingyen érkezett a Real Madridtól Ayala helyére a Valenciába, és a nyár egyik legjobb fogásának tűnt, ehhez képest mélyrepülésbe kezdett csapatával együtt. Persze a gárda pocsék védekezése nem egyedül Helguera hibája, de ettől még finoman fogalmazva sem villog.

4. Javier Portillo (Osasuna)

A Real egykori hatalmas tehetsége tavaly a Tarragonával együtt pottyant ki az első osztályból, de 11 gólja jó ajánlólevél volt számára Baszkföldre. Most már mindenki bánja: Portillo nem töltött még végig 90 percet a pályán, és egy gólt lőtt mindössze.

3. Rio Mavuba (Villarreal)

A Villarreal talán egyetlen bakija az átigazolási piacon. 8 millió euróért jött Bordeaux-ból, de hiába játszott jól az UEFA-kupában, a bajnokikon egyszerűen nem kapott lehetőséget, így tavasszal már Lille-be került, kölcsönbe.

2. Javier Saviola (Real Madrid)

Ingyen jött, villámgyors, tapasztalt és elismert gólvadász, ehhez képest felváltva nézi a Realt a kispadról és a lelátóról. Mindössze hatszor kapott lehetőséget, ezalatt kétszer betalált, de ez egy ilyen kaliberű játékostól nem elég.

1. Nikola Zsigics (Valencia)

A szerb óriás remekelt tavaly a Racingban, így a Valencia vezetői úgy döntöttek, kinyitják a pénztárcájukat: a hírek szerint 20 millió eurót pengettek ki a centerért.

Ez pont 20 millióval több, mint amit az idei játéka alapján megér: mindössze háromszor került kezdőbe, és egy gólt szerzett, igaz, Koeman borzalmas szezont futó gárdájában senkinek nincs könnyű dolga.

A JÁTÉKOSOK ÁTIGAZOLÁSI DÍJAI:

Aruna Koné: 12 millió euró
Thierry Henry: 24 millió euró
José Antonio Reyes: 12 millió euró
Asier Del Horno: 8 millió euró
Gabi: 9 millió euró
Iván Helguera: ingyen
Javier Portillo: ingyen
Rio Mavuba: 8 millió euró
Javier Saviola: ingyen
Nikola Zsigics: 20 millió euró
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik