Spanyol Kupa: hiába lőtt három gólt, a Racing ellen kiesett a Bilbao

Vágólapra másolva!
2008.01.31. 22:56
A Spanyol Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Racing Santander Bilbaóban 3-3-s döntetlent játszott az Athletic együttesével, és 5-3-s összesítéssel jutott be az elődöntőbe. A baszk csapatnak jó sansza volt, hogy ledolgozva hátrányát a négy közé kerüljön, de nem tudott élni a lehetőséggel.
Racing-öröm, Athletic-bánat
Reuters
Racing-öröm, Athletic-bánat
Racing-öröm, Athletic-bánat
Reuters
Racing-öröm, Athletic-bánat

Az első mérkőzésen a Racing hazai pályán kétgólos előnyre tett szert, mindezt úgy, hogy a baszkoknak nem sikerült gólt szerezniük (2-0).

Ezek után, figyelembe véve a bajnoki szereplést, a Bilbaónak vajmi kevés esélye volt a továbbjutásra. A Racing 33 ponttal a hatodik, az Athletic 23 ponttal a 16. helyen áll, és igen komoly kiesési gondjai vannak.

A bilbaói mérkőzés úgy kezdődött, hogy ember meg nem mondta volna: melyik csapat a jegyzettebb, melyik formája a jobb. Az viszont látszott rögtön az elején, a hazaiaknak nagyon sürgős a dolog, a vendégek viszont szívesen vettek vissza a tempóból, már ha erre lehetőségük adódott.

Mert az iram remek volt, a pályán szikrázó, olykor kemény párharcoktól, indulatoktól sem mentes küzdelem folyt. Ennek eredményeként a 18. percben vezetést szerzett a Bilbao.

Yeste ívelt a vendégek kapuja elé egy jobboldali szabadrúgást, amelyre több hazai játékos is emelkedett, a legjobb ütemben Amorebieta, aki a hálóba csúsztatott.

A lendületben maradt hazaiak hat perccel később már le is dolgozták az első mérkőzésen összeszedett kétgólos hátrányukat. A Llorente elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Munoz váltotta gólra. Mindjárt kétszer is, mert az elsőt a játékvezető még visszafújta.

A folytatásban a bilbaói gárda nagy erőket mozgósított az enervált vendégek ellen a harmadik találat megszerzéséért, de az váratott magára.

Előbb azonban a második félidőre szemmel láthatóan egy teljesen más felfogásban pályára lépő Santander jött ki. Érezték, ennek így könnyen kiesés lett a vége. Miután kimerészkedtek, rögtön gól szereztek, visszacsempészve továbbjutási reményeiket.

Amelyen a hazaiak két perccel később szerzett harmadik találata sem változtatott, lévén az idegenbeli gól mellettük szólt. Aztán már arra sem volt szükségük: a kitámadó, de már fáradó baszkok ellen a 72. percben felzárkóztak egyre, majd a hajrában ki is egyenlítettek.

A Racing a klub történetében első alkalommal jutott be a kupasorozat elődöntőjébe.

SPANYOL KUPA:

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
Athletic Bilbao – Racing Santander 3-3 (Amorebieta 18., Munoz 25. – 11-esből, Laskurain 55., ill. Duscher 53., Tchité 72., Serrano 90.)
Továbbjutott a Racing Santander, 5-3-mal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik