Gólnélküli döntetlent játszottak a katalánok a Villarreal otthonában

Vágólapra másolva!
2008.01.24. 23:56
Gólnélküli döntetlent játszott a Barcelona labdarúgócsapata a Villarreal otthonában a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A második játékrészben elsősorban a gránátvörös-kékek irányítottak, azonban nem sikerült előnyt szerezniük a visszavágóra. A Racing Santander hazai pályán két góllal győzte le az Athletic Bilbaót.
Diego Lopez (jobbra) tartja távol magától Rafael Marquezt
Reuters
Diego Lopez (jobbra) tartja távol magától Rafael Marquezt
Diego Lopez (jobbra) tartja távol magától Rafael Marquezt
Reuters
Diego Lopez (jobbra) tartja távol magától Rafael Marquezt

Az első lehetőség a Barcelona előtt adódott, méghozzá rögtön az ötödik percben, amikor Iniesta forgolódott három védő között a tizenhatoson belül, majd hátrapöccintette a labdát henry elé, aki tizennégy méterről elvétette a bal alsó sarkot.

A folytatásban azonban a hazaiak kezdeményeztek többet, hiszen a szünetig előbb Nihat, majd Rossi is távolról próbálkozott, de előbbi nem találta el a kaput, utóbbi lövését pedig Valdes hárította.

A hajrában aztán újra Nihat került helyzetbe, miután Pires középre emelt labdája elé került, de a támadó léc alá tartó lövését a Barca kapusa tolta szögletre.

A szünet után egyértelműen a katalán együttes irányította a játékot, és először Iniesta próbálkozott bú negyedóra elteltével, de Diego Lopez bravúrral hárított. A fiatal spanyol támadó középpályásnak ezután több lehetősége is akadt, azonban egyiket sem tudta gólra váltani.

A hajrához közeledve Marcos Senna távoli lövéssel próbálta bevenni Valdes hálóját, azonban a portás hatalmas bravúrral a kapu fölé tolta a labdát.

Gól a továbbiakban sem esett, csupán kisebb-nagyobb helyzeteket láthattak a nézők mindkét oldalon, így a találkozó gólnélküli döntetlennel zárult, és a döntés a barcelonai mérkőzésre maradt.

Sokáig gólnélküli döntetlenre állt a Racing Santander-Athletic Bilbao összecsapás, azonban negyedórával a vége előtt Tchité vette be a vendégek kapuját, majd három perccel később Smolarek is betalált, így a santanderiek kétgólos előnyre tettek szert a negyeddöntő első mérkőzése után.


SPANYOL KUPA, NOLCADDÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS
Villarreal-Barcelona 0-0
Racing Santander-Athletic Bilbao 2-0 (Tchité 75., Smolarek 78.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik