Őszi rekordpontszámmal áll az élen a Real a Primera Divisionban

Vágólapra másolva!
2008.01.14. 10:19
A Real Madrid a vasárnap esti, Levante elleni győzelmével begyűjtötte 47. pontját is ebben a szezonban a Primera Divisionban, ezzel pedig megdöntötte a Barcelona 2005/2006-os idényben elért rekordját. A katalán gárda akkor 46 ponttal zárta a spanyol első osztályú bajnokság őszi évadját, és meg sem álltak a gránátvörös-kékek a Bajnokok Ligája és bajnoki elsőségig. A nagy rivális „királyi gárda” az első 19 fordulóban hazai pályán hibátlan, ezzel pedig feledtette az idegenben be-becsúszó pontvesztéseket, és esélyesként várhatja a folytatást.VIDEÓ: Ruud van Nistelrooy gólja 11-esből a Levante–Real Madrid mérkőzésen (0-1)VIDEÓ: Ruud van Nistelrooy második gólja a Levante–Real Madrid mérkőzésen (0-2)
Sok örömre volt okuk ősszel a madridiaknak
Sok örömre volt okuk ősszel a madridiaknak
Sok örömre volt okuk ősszel a madridiaknak
Sok örömre volt okuk ősszel a madridiaknak

A 2005/2006-os pontvadászatban a Barcelona 14 győzelemmel, 4 döntetlennel és mindössze egy vereséggel állt a tabella élén féltávnál, egyedül az Atlético Madrid volt képes megverni a katalánokat, és pazar mutatókkal, 47 rúgott és 16 kapott góllal álltak 19 játéknap után.

A Real Madrid ezt a teljesítményt múlta felül a hétvégén, ugyanis a „blancók”, bár kétszer hagyták el vesztesen a játékteret, csak két döntetlen áll a nevük mellett, a hárompontos rendszerben pedig még semelyik együttes sem nyújtott eredményesebb játékot.

A „királyiak” már a szezon elején jelezték, hogy címvédőként ebben a szezonban is szeretnének az élen végezni: első hét mérkőzésükön csak a Valladolid rabolt pontot a fővárosiaktól.

Bár később két vereség is becsúszott (az első az Espanyol, a második a Sevilla ellen), a december 23-án a Barcelona ellen a Nou Campban aratott győzelem azt jelentette, hogy hét pontosra duzzadt a két csapat közti különbség, és jelenleg is ekkora előnnyel vezet a Real.

A Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőbe verekedte magát az együttes, ott majd a Romával találkoznak.

A spanyol Király-kupában hétközben mérkőznek a Mallorcával, az első mérkőzést a szigetlakók nyerték 2-1-re.

A bajnokságban jó sorozatát vasárnap folytathatja a listavezető együttes, akkor ugyanis a városi rivális Atlético Madrid otthonába látogatnak a Vicente Calderón Stadionba. A két gárda őszi ütközetét a „blancók” nyerték, mivel Kun Agüero góljára Raúl és Sneijder is tudott válaszolni. ----
----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik