A Real Madrid egy életre szóló szerződést ajánl Iker Casillasnak

Vágólapra másolva!
2008.01.09. 12:30
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő, ott listavezető, egyben címvédő Real Madrid klubvezetése kész egy életre szóló ajánlatot tenni az együttes válogatott kapuvédőjének, Iker Casillasnak. A játékost szerződése 2011-ig egyébként is a királyiakhoz köti, ám ezúttal fizetéskorrekcióra is sor kerülne: a klub évi bruttó 12 millió eurós fizetést biztosítana egyik kulcsemberének.
Mindörökre Real Madrid
Mindörökre Real Madrid
Mindörökre Real Madrid
Mindörökre Real Madrid

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Casillas évek óta a Real Madrid alapembere, megkérdőjelezhetetlenül övé az 1-s trikó, miként a spanyol válogatottban is. Fiatalon robbant be a sztároktól már akkor, és azóta is hemzsegő gárdába, az 1999-2000-s idényben BL-győzelemmel nyitotta meg páratlan eredménysorát. Csereként beszállva döntő érdemei vannak a Valencia elleni sikerben.

Nem sokkal később már a kezdőnek is állandó tagja lehetett, azóta a Real Madrid tagjaként három bajnoki címet szerzett, egyszeres spanyol Szuperkupa-győztes. Kétszeres BL-győztes (2000, 2002), egyszeres európai Szuperkupa-, valamint Interkontinentális-kupa-győztes (2002). Ifjúsági világbajnok (1999), tagja volt a 2002-s, majd a 2006-s vb-n szerepelt spanyol nemzeti együttesnek, miként a 2006-s Európa-bajnokságon résztvevőnek is. Természetesen elsőszámú kapusként várhatja az idei Eb-t is. Ezidáig 73 alkalommal szerepelt a spanyol válogatottban.

Az előző idényben Casillas 133 védéssel segítette bajnoki címhez a „blancókat”, 27 percenként védett egy lövést átlagban. Ez a kapusok rangsorában a harmadik helyhez volt elég. De szerepelt ő ezen a listán feljebb is: 2004-2005-ban az eső helyen jegyezték (158 védés), 2003-2004-ben (142) és 2005-2006-ban (144) a másodikon.

Az 2007-2008-s szezonban 18 forduló során már 82 alkalommal védett, 17-tel többször, mint a második helyen álló olasz Marco Storari (Levante). Ha ezt a tempót tartani tudja, a 160-s álomhatár fölé is tud menni.

A legjobb kapusnak járó díjért, a Zamora-trófeáért - az a kapus kapja, aki a legkevesebb gólt kapja a bajnokságban - is versenyben van, jelenleg a második helyen áll Víctor Valdés mögött. A Barcelona kapusa 18 meccsen 13 gólt kapott (72 százalék), Casillas egyel többet (78 százalék). De mérkőzésszámban Casillas előnye szinte behozhatatlan, közelít a háromszáz bajnokihoz! És még csak május 20-án lesz 27 éves! Előtte a jövő! És már milyen múlt van mögötte!

Érhető, hogy a remek reflexszekkel megáldott kapust gyakran hírbe hozták másik neves klubokkal is. Ő azonban, ahogy most, úgy akkor is mindig hangoztatta, amennyiben rajta múlik, a Real Madridban fejezi be a pályafutását.

A kiskaput az jelentette, hogy Casillas, immár húzóemberként, ha nem is mondta ki soha, biztos nehezményezte, hogy fizetése jelentősen elmarad néhány csapattársáétól, akik aztán vagy beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, vagy nem. Vagy megérik a pénzüket vagy nem. Ő viszont minden körülmény között hozta magát és hozza magát jelenleg is. Az új szerződéssel már erre sem lehet gondja.

A Real Madridhoz köztudottan közel álló spanyol sportnapilap, a Marca internetes oldalán megszavaztatta olvasóit arról, hogy szerintük Casillas a világ legjobb kapusa? A szavazók több mint 86 százalékának az volt a véleménye, hogy igen. (Szerda déli adat: 75 246 voks!) Sőt, 79 százalékuk szerint ő a spanyol élvonal legjobbja (21 298 voks).

Casillas magát szerényen soha nem sorolta a galaktikusok közé, pedig teljesítménye alapján erre okkal tarthatott volna igényt, így inkább móstolesinek nevezte magát. Utalva Madrid melletti szülőhelyére, a több mint 200 ezer lakosú elővárosra.

VIDEO - CASILLAS-PARÁDÉ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik