Nyári Barca-tervek: célkeresztben Ronaldo, Fabregas és Alonso

Vágólapra másolva!
2008.01.02. 17:29
A Sport című napilap értesülése szerint az FC Barcelonánál már megkezdődött a tervezés a nyári átigazolási időszakra: a klub Cristiano Ronaldót, Cesc Fabregast, Xabi Alonsót, Alekszandr Hlebet, Philipp Lahmot és Willy Sagnolt szemelte ki. Az újság úgy tudja, a szakmai stáb is alaposan átalakul, vagyis legkésőbb a mostani szezon végén távozik Frank Rijkaard vezetőedző.
Cristiano Ronaldót és Cesc Fabregast is vinné a Barca
Reuters
Cristiano Ronaldót és Cesc Fabregast is vinné a Barca
Cristiano Ronaldót és Cesc Fabregast is vinné a Barca
Reuters
Cristiano Ronaldót és Cesc Fabregast is vinné a Barca

A Sport hírmagyarázata szerint a Manchester Unitedet erősítő Cristiano Ronaldo leigazolása óriási feladatot jelent, hiszen a portugál szélsőt a Real Madrid is meg akarja szerezni. A futballista már régóta „célkeresztben” szerepel a két spanyol elitklubnál, még az sem zavarja a duót, hogy a fiatal klasszist 2012-ig köti szerződés a „vörös ördögökhöz”, ezért hatalmas összeget kérhet érte az angol klub.

Igaz, Cristiano Ronaldo már többször megjegyezte, egyszer szeretne a spanyol bajnokságban játszani, de nagy kérdés, mikor jön el a váltás ideje.

A katalán Cesc Fabregas megszerzése sem ígérkezik könnyű feladatnak, noha Txiki Beguiristain, a Barca sportigazgatója szerint klubja és az Arsenal már 2003-ban előszerződést kötött. A kiváló középpályás azonban az elmúlt két évben kulcsembere lett a londoni együttesnek, így nehezen képzelhető el a nyári megállapodás.

A spanyol sportnapilap szerint Cristiano Ronaldo és Cesc Fabregas érkezése esetén biztos, hogy Ronaldinho és Deco távozik Barcelonából.

A katalán klub másik londoni kiszemeltje, a fehérorosz Alekszandr Hleb már lenyűgözte technikai tudásával a megfigyelőket, ideális tagja lehetne a középpályássornak. A csapatrész irányítása a liverpooli Xabi Alonsóra hárulna, és a Barcát az sem tántorítja el, hogy a spanyol klasszis rendkívül sérülékeny. A dirigens esetében egy különleges családi vonatkozás is elősegítheti a klubváltást, lévén édesapja, Periko Alonso annak idején játszott a gránátvörös-kékeknél.

Lahm és Sagnol megszerzése esetén a Barcelona védelme is módosulna: Carles Puyol visszatérhetne középre, míg a világbajnok Gianluca Zambrotta ismét Olaszországba tenné át a székhelyét. Szintén elhagyná a katalán együttest a brazil Sylvinho és a sérülékeny Oleguer Presas.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik