Raúl duplázott, nyert a jól és szerencsével rajtoló Real Madrid

Vágólapra másolva!
2007.12.01. 22:14
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Real Madrid a Bernabeu Stadionban kétgólos győzelmet aratott a Racing Santander ellen. A királyiak hazai pályán változatlanul hibátlanok: hetedik bajnokijukon a hetedik győzelmüket aratták. A mérkőzésen Raúl duplázott, a vendégek csak 0-2 után ébredtek. A Sevilla meglepetésre kikapott idegenben az Almeirától, a vendégcsapatból Daniel Alvest a szünet után még 0-0-nál kiállították.
Raúl duplázott, már nyolc gólnál jár a bajnokságban
Reuters
Raúl duplázott, már nyolc gólnál jár a bajnokságban
Raúl duplázott, már nyolc gólnál jár a bajnokságban
Reuters
Raúl duplázott, már nyolc gólnál jár a bajnokságban

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Lendületesen kezdett a vezetést már a negyedik percben megszerző Real Madrid. Akkor Van Nistelrooy profi karmestereket megszégyenítő lapos labdával ugratta ki a védőfalból jó ütemben kilépő Raúlt. A kapitány ballal mesterien ért az erős labdához, egy finom bokamozdulattal megszelídítette azt, hogy bal belsővel aztán egyből a kapu bal oldalába passzoljon.

Még ki sem heverte a korai ütést a vendégcsapat, amikor máris kétgólos hátrányba került. Robinho indítását követően Sneijder került ziccerbe, de első próbálkozását védte a szöget jól záró, kapujából kifutó Toñóról. A holland ismételhetett, igaz szinte az alapvonalról, a kaputól tizenhárom méterre.

Becsületére váljon, hogy elvállalta, eredménye egy gól lett, ugyanis a visszafutó és becsúszva érkező Sergio Sánchez saját kapujába pöckölte a labdát. Amely tegyük hozzá, keresztben elment volna a gólvonal előtt.

A gól után ébredtek a vendégek: a 14. percben Casillasnak kellett védenie egy jobb felsőbe tartó löketet.

Erre Raúl válaszolt, aki már átemelte a labdát Toñót, de a visszafutó védők ezúttal szögletre mentettek.

A félidő hátralévő része kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, bár mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, az eredmény nem változott.

A második félidő elején nagy erőket mozgósított a szépítésért a cseppet sem alárendelt szerepet játszó vendégcsapat. A hazai nézők néhány Robinho-trükknek tapsolhattak csupán, illetve Casillas-védésnek. A királyiak hálóőre a futószalagon érkező santanderi szögletek egyikét követő lövést hárította bravúrral.

A mérkőzésnek ebben a szakaszában inkább a madridi védők játékán volt a hangsúly, akik kapujuk előtt hibátlanul tették a dolgukat.

A 70. percben aztán eldőlt a találkozó: a nagy kedvvel játszó Raúl szabadrúgásból talált be a vendégek kapujába.

Bár három perccel később Munitis révén, roppant formás akció végén - lyukra futtatás, jó ütemű lapos beadás, mintaszerű érkezés és befejezés - mégiscsak szépítettek a vendégek, de már nem volt lehetőségük, hogy szorosabbá tegyék a találkozót.

A 10. helyezett Sevilla a 14. Almeria otthonába látogatott annak reményében, hogy sikerül javítania katasztrofális idegenbeli mérlegén.

A gyenge formájuk ellenére jóval esélyesebb andalúzok azonban nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel.

A 46. percben Daniel Alves a kiállítás sorsára jutott, az Almeria pedig kihasználta az emberelőnyt és Acasiete 87. percben szerzett találatával otthon tartotta a három pontot.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 14. FORDULÓ:

REAL MADRID - RACING SANTANDER 3-1 (2-0)
Helyszín: Madrid, Bernabeu Stadion, Játékvezető: Muñiz Fernandez
REAL MADRID: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Cannavaro, Marcelo – Baptista, Diarra (Gago, 71.), Sneijder (Saviola, 83.) – Raúl, Van Nistelrooy, Robinho (Robben, 75.)
RACING SANTANDER: Toño – Oriol, Garay, Luis Fernández, Sergio Sánchez (Moratón, 63.) – Duscher, Jorge López, Serrano, Munitis, Colsa (Jordi, 79.) – Smolarek (Tchité, 72.)
Gólszerzők: Raúl 4., 70., Sanchez 10. – öngól, ill. Munitis 73.
Sárga lap: Sergio Ramos, Marcelo, ill. Oriol, Serrano, Munitis


Almerira – Sevilla 1-0 (Ariadela 86.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik