Többet tett a győzelemért a Murcia, mint a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2007.11.24. 23:58
A Real Murcia és a Real Madrid összecsapása 1-1-es döntetlent hozott, de a játék képe alapján a hazai csapat közelebb állt a győzelemhez. Pedig Robinho révén még a madridiak szereztek vezetést, ám a második félidő elején De Lucas bombafejese a hazai egyenlítést jelentette. Bernd Schuster csapatából kidőlt Guti, a rutinos középpályás fegyelmezetlensége miatt kapott piros lapot.
Ruud van Nistelrooy (balra) nem jelentett veszélyt a Murcia kapujára
Reuters
Ruud van Nistelrooy (balra) nem jelentett veszélyt a Murcia kapujára
Ruud van Nistelrooy (balra) nem jelentett veszélyt a Murcia kapujára
Reuters
Ruud van Nistelrooy (balra) nem jelentett veszélyt a Murcia kapujára

A szombati nap harmadik mérkőzésén két Real csapott össze: az újonc Murcia fogadta a bajnoki címvédő Madridot.

Nem telt el tíz perc és egy szép támadás végén máris Bernd Schuster csapata örülhetett: Gago ívelt a tizenhatoson belülre, Guti azonnal középre továbbította a labdát, ott érkezett Robinho, és kapura fejelt. Notario próbált hárítani, de már csak a vonalon túl érte el a játékszert.

A fővárosiak megelégedtek az egygólos vezetéssel, a félidő hátralévő részében már kevéssé erőltették az újabb találat megszerzését. A Murcia ellenben nem tudott komoly veszélyt okozni Iker Casillas kapuja előtt. Jóval többet volt a vendégeknél a labda, Gutiék több mint hatvan százalékban birtokolták a játékszert.

A 49. percben csak tízen voltak fent a pályán a madridiak, mivel Cannavarót ápolták, és ettől kisebb zavar keletkezett a védelemben: egy jobb oldali szöglet után De Lucas robbant be, és előrevetődve hatalmas gólt fejelt a bal sarokba. Három perccel később újabb ígéretes hazai próbálkozást jegyezhettünk fel: egy visszagurított szabadrúgás után Movilla kevéssel bombázott kapu fölé.

Nem tudta visszavenni az irányítást a kapott gól után a Real Madrid, Ruud van Nistelrooy szinte teljesen veszélytelen volt a kapura, igaz, neki egy villanás is elég…

Bernd Schuster cserékkel próbálta felrázni csapatát, de Robben és Higuain sem tudta hozni azt a lendületet, amit a német mester szeretett volna. Ráadásul a 85. percben Guti fegyelmezetlensége miatt tíz emberre fogyatkozott a címvédő, a középpályás egy ellene elkövetett szabálytalanság után törlesztett, villant is Dauden Ibanez kezében a piros lap.

Az emberelőnybe került hazaiak a 87. percben még Ivan Alonso remek lövésével veszélyeztetett, majd Goitomnak is volt egy ziccere, de döntetlennel ért véget a mérkőzés. A Murcia megérdemelte az egyik pontot.

SPANYOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

13. FORDULÓ
Real Murcia – Real Madrid 1-1 (De Lucas 49. ill. Robinho 9.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik