A kolumbiai Aquivaldo Mosquera pótolhatja a sérült Javi Navarrót

Vágólapra másolva!
2007.08.02. 14:32
A Sevilla csapatkapitánya, a válogatott védő, Javi Navarro a híresztelésekkel ellentétben ugyan nem igazolt el a török Besiktashoz, mégis pótlásáról kell gondoskodni, miután lesérült. A Marca című spanyol lap szerint a spanyolok a tengerentúlon néztek és találtak helyettest, méghozzá a kolumbiai Aquivaldo Mosquera Romaña személyében, akiért klubcsúcsot jelentő összeget is áldoznának.
Európában kevésbé, Amerikában sokkal jobban ismerik Aquivaldo Mosquerát
Európában kevésbé, Amerikában sokkal jobban ismerik Aquivaldo Mosquerát
Európában kevésbé, Amerikában sokkal jobban ismerik Aquivaldo Mosquerát
Európában kevésbé, Amerikában sokkal jobban ismerik Aquivaldo Mosquerát
A szerb Ivica Dragutinovics mellett a másik hely kiadó a védelem közepén az UEFA-kupában címét megvédő dél-spanyolországi egylet kezdőjében.

Az elkövetkezendő napokban a Sevilla ajánlata megérkezik majd Közép-Amerikába és döntési helyzetbe hozza a mexikói Pachuca klubvezetőit, akik alkalmazásában áll a kolumbiai védő, immáron két esztendeje.

A 26 éves játékost a cseppet sem gyenge mexikói élvonalban a legjobb védők közé sorolják, de általános szakmai vélemény, hogy dél-amerikai viszonylatban is megállja a helyét.

Tisztában vannak azzal Sevillában is: Mosquera gyors, rendkívül jó és erős testfelépítésű, amit elsősorban a kemény párharcokban, a test-test elleni ütközések során tud kamatoztatni.

Ennek megfelelően a Sevilla hosszútávon számít a kolumbiai játékára, akivel ötéves szerződést akarnak kötni, reményeik szerint rövidesen.

Spanyol lapinformációk szerint a mexikóiak nem aprópénzért válnának el meghatározó játékosuktól, az alku 12 millió euróról indul és az előzetes saccolások szerint nyolc milliónál csaphatnak egymás tenyerébe a két érintett klub vezetői. Amennyiben létrejön az üzlet, a Sevilla történetének legdrágább igazolása lehet a kolumbiai.

Mosquera hazájában az Atlético Nacional színeiben szerepelt, a 2000-2001-s idényben mutatkozott be az élvonalban, azt követően öt éven volt a klub tagja, 102 bajnokin hétszer volt eredményes.

Ugyancsak hét gólt jegyzett két éve és 83 mérkőzése alatt a mexikói Pachucában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik