Reyes még a levegőben „lóg”, Cassano nem utazott el Ausztriába

Vágólapra másolva!
2007.07.23. 11:06
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság aranyérmese, a Real Madrid immár hagyományos ausztriai edzőtáborozására utazott Irdningbe. A királyiak keretében nem található három olyan játékos, akik neve minden bizonnyal jól cseng a nyári átigazolási piacon. A spanyol José Antinio Reyes, az olasz Antonio Cassano és a brazil Julio Baptista sorsának alakulása azonban teljesen különböző ívet ír le.
José Antonio Reyesnek eddig nem sikerült a madridi kirándulás
José Antonio Reyesnek eddig nem sikerült a madridi kirándulás
José Antonio Reyesnek eddig nem sikerült a madridi kirándulás
José Antonio Reyesnek eddig nem sikerült a madridi kirándulás

Reyest és Baptistát egy évvel ezelőtt éppen egymásra cserélte ki őket az Arsenal és a Real Madrid. Igaz, egyikük sem tudott állandó helyet kiharcolni magának a kezdőcsapatban.

Baptista nem tudott gyökeret ereszteni az „ágyúsoknál”, akik a kölcsönzési idő lejárta után nem is ragaszkodnak hozzá túlságosan. A baloldali középpályás iránt azonban így is van érdeklődés a Premier League-ből, a Newcastle United máris jelezte, szívesen a soraiban tudná a brazil válogatott tagjaként a Copa Américán aranyérmet szerző futballistát.

Reyes keveset tett hozzá a madridiak éves teljesítményéhez. Igaz, az aranyéremről végül döntő utolsó fordulóban két góljával nem elhanyagolható érdemeket szerzett a madridiak bajnoki sikeréből.

Reyesszel viszont az Arsenalban már nem számolnak, míg madridi folytatása is kérdőjeles jelenleg. Bár a királyiak nyáron kinevezett német szakvezetője, Bernd Schuster korábban jelezte, igényt tart a szélsőre, megegyezés nem született ügyében. A játékos így jobb híján szűkebb hazájában tölti szabadságát, és várja a madridiak hívását.

Ők viszont egyelőre nem jelentkeztek érdemben, a 23 fős madridi keret azonban időközben elutazott Ausztriába. Nem tartott a csapattal Cassano, aki egy személyre szabott egyéni edzőterv alapján a spanyol csapat madridi központjában, Valdebebasban készül. A jelek szerint a várakozásoktól és valós képességeitől messze elmaradó olasz légiós madridi pályafutása a vége felé közeledik, igen jó esélye van arra, hogy hazájába visszatérve valamelyik olasz klubban folytassa az elmúlt másfél évben kissé kisiklott pályafutását.

Cassanóhoz hasonlóan nem igazán számolnak már a brazil Emersonnal sem Madridban, aki a volt edző, Capello bizalmi emberének számított és szintén nem alkotott maradandót a rendelkezésére álló, mögöttünk hagyott, egyetlen madridi évében. Ennek ellenére a védekező-középpályás ott van Ausztriában a csapattal, és várja sorsa rendeződését.

A REAL MADRID UTAZÓ KERETE

Casillas, Dudek (kapusok), Míchel Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro, Diarra, Raúl, Emerson, Cicinho, Guti, Van Nistelrooy, Higuain, Torres, Metzelder, Pepe, Saviola, Codina, De la Red, Soldado, Balboa, Bueno, Adrián, Granero (mezőnyjátékosok)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik