Javier Saviola most már hivatalosan is a Real Madrid játékosa

Vágólapra másolva!
2007.07.13. 19:58
Péntek délután hivatalossá vált, Javier Saviola az FC Barcelonától a Real Madridoz igazolt. A 25 esztendős argentin gólvágó a korábban kiszivárogatott információknak megfelelően négy évre, azaz 2011 nyaráig írt alá a spanyol bajnoki címvédőhöz. A királyi gárda új szerzeményét sajtótájékoztatón mutatták be.
Javier Saviola most már hivatalosan is a Real Madrid játékosa
Reuters
Javier Saviola most már hivatalosan is a Real Madrid játékosa
Javier Saviola most már hivatalosan is a Real Madrid játékosa
Reuters
Javier Saviola most már hivatalosan is a Real Madrid játékosa

Amint felröppent a klubváltás lehetősége, Saviolát rengeteget kritizálták amiatt, hogy a katalánoktól éppen az ősi rivális blancókhoz szegődik. A dél-amerikai gólvágó azonban döntése miatt nem furdalja a lelkiismerete, nagy várakozásokkal készül a Realhoz.

”Nem öltem meg senkit, nem árultam el senkit, csupán arról van szó, hogy egy új fejezet kezdődik az életemben” – nyilatkozta a Nyúl becenévre hallgató játékos.

”A Barca-tábor nyilván nem szívleli a döntésem, az viszont erőt ad a folytatáshoz, hogy sok barátom és volt csapattársam felhívott Barcelonából és sikeres szereplést kívánt” – tette hozzá Saviola.

Az argentin támadó különösebben nem törődik az éles hangú kritikákkal, tisztában van a két klub rivalizálásával, ennek ellenére arra törekszik, hogy a lehető legtöbbet tegyen a Real sikeréért, még akkor is, ha a gránátvörös-kékek ellen lép pályára.

Javier Saviola az utóbbi időben nem jutott rendszeres játéklehetőséghez a Barcában. A szerződése lejárt, a mellőzés miatt viszont nem fogadta el a klub hosszabbításai ajánlatát.

Bernd Schuster viszont kijelentette, mindenképpen szüksége van Saviolára és szó sincs arról, hogy epizodistaként, kiegészítő emberként számít a támadóra. A német szakember, aki Fabio Capellót váltja a királyiak kispadján elárulta, kulcsszerepet szán Saviolónak a következő szezonban.

”Erőt ad, ha érzed, hogy számítanak rád, számomra mindennél fontosabb a tréner bizalma. Jól esik, hogy komolyan számol velem az új idényben” – jegyezte meg a támadó.

Miután az átigazolási piacon sok más egyesületnél is felröppent a neve, Saviola beismerte, hogy meg sem fordult a fejében, hogy visszautasítsa a Real ajánlatát.

”Ez egy nagyszerű lehetőség a karrieremben, amit kár lenne, lett volna elszalasztani. A komolyabb tárgyalások néhány hete kezdődtek, viszonylag rövid időn belül egyezségre jutottunk.”

Természetesen a szerződés anyagi oldala sem mellékes, sajtóértesülések szerint Saviola évente két és fél millió eurót kereshet a spanyol fővárosban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik