Már Thierry Henry is tudja, hogy a Barca több egy klubnál

Vágólapra másolva!
2007.06.25. 13:30
A spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő FC Barcelona csapata ma hivatalosan is leigazolhatja Thierry Henryt. Az Arsenalból 24 millió euró ellenében a katalán fővárosba költöző csatárnak már csak a kötelező orvosi vizsgálat van hátra, ahhoz hogy elháruljon az utolsó akadály is a szerződéskötés útjából.
Thierry Henry pózol egy Barcelona-címer előtt
Retuers
Thierry Henry pózol egy Barcelona-címer előtt
Thierry Henry pózol egy Barcelona-címer előtt
Retuers
Thierry Henry pózol egy Barcelona-címer előtt

Thierry Henry vasárnap este kilenc órakor magánrepülőgépen érkezett meg Barcelonába. Ferran Soriano, a katalán klub alelnöke a repülőtéren várta a francia világbajnokot, akivel utána a Camp Nouba mentek, ahol mát riporterek hada várta a friss szerzeményt. A Barca TV-nek adott nyilatkozatában Henry hihetetlennek minősítette átigazolását.

"Sokat jelent, hogy idejöttem, és a világ legjobb játékosaival játszhatok" - nyilatkozta Henry, aki nyolc szezon után fordított hátat a londoni Arsenalnak.

"Ez hihetetlen, a jövőben a Nou Campban játszom, és segítek a csapatnak, ahogy tudok"

"Megtisztelve érzem magam, hogy itt lehetek, és biztos vagyok benne, hogy a legjobb tudásom szerint fogom képviselni a Barcelonát."

A Barca TV-n megjelent interjúból az is kiderül, hogy Henry beszélt a katalánok korábbi játékosával Cesc Fabregas-szal, mielőtt véget vetett nyolc évnyi angliai légióskodásának. A fiatal játékos annak ellenére, hogy nem játszott a felnőtt csapatban, valószínűleg remek tanácsokkal tudta ellátni a franciát.

"A Barcelona több egy klubnál. Mindenki ismeri a Barcát." - mondta Henry, majd hozzátette, nagyon tetszik neki a csapat játéka, szerinte a gránátvörös-kékek a semleges futballrajongók számára is igen vonzó játékot mutatnak be.

A tervek szerint Henry a mai napon átesik a kötelező orvosi vizsgálatokon, s ha minden rendben lesz délután aláírhatja négy évre szóló szerződést a katalán klubbal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik