Schuster: A mérkőzés ismét megmutatta, milyen csodálatos a futball!

Vágólapra másolva!
2007.05.11. 10:12
Bernd Schuster vezetőedző szerint a Getafe csütörtök esti, szenzációs Spanyol-kupa diadala ismét megmutatta, milyen csodálatos sportág a labdarúgás. A német szakember edzői pályafutása legnagyobb sikerét érte el csapatával, amely az 5-2-re elveszített első találkozó után hazai pályán 4-0-ra kiütötte a 24-szeres győztes FC Barcelonát, s készülhet a Sevilla elleni döntőre.
Bernd Schustert is hősként ünnepelték a szurkolók
Reuters
Bernd Schustert is hősként ünnepelték a szurkolók
Bernd Schustert is hősként ünnepelték a szurkolók
Reuters
Bernd Schustert is hősként ünnepelték a szurkolók

„Kiválóak voltunk, megérdemeltük a sikert. Nagyon boldog vagyok játékosaim és a szurkolóink miatt” – mondta Schuster, aki játékosként szerepelt a Barcában is.

A Getafe rendkívül motiváltan és szervezetten futballozott a kissé elbizakodott katalán sztárcsapat ellen, s a szünetig már 2-0-s előnyt szerzett Casquero (37.) és Güiza (42.) találatával. A továbbjutást a 70. és 72. perc között harcolta ki: ekkor Vivar Dorado és ismét Güiza volt eredményes. A Barcelona ezután elkeseredett támadásokat vezetett, de a kapu előtt semmi sem sikerült Ronaldinhóéknak.

„Ez a mérkőzés újra megmutatta, milyen csodálatos a labdarúgás. Rengeteg dolgot átéltem már a futballban, így tudom, mindig hinni kell a győzelemben. A csapat fantasztikus volt” – jegyezte meg Schuster.

A német tréner hétközben még rendkívül pesszimistán nyilatkozott, azt állította, a visszavágó csak formalitás lesz. Úgy tűnik, Frank Rijkaard futballistái ezt el is hitték…

Az FC Barcelona a BL-t követően most a Spanyol Kupától is elköszönt, és ha valami nem történik náluk, de hirtelen, akkor a bajnoki címvédés sem jön össze a katalánoknak.

EMLÉKEZTETŐ
SPANYOL LABDARÚGÓ KIRÁLY KUPA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
GETAFE – FC BARCELONA 4-0 (2-0)
Madrid, vezette: Luis Medina Cantalejo.

A KEZDŐCSAPATOK:
GETAFE BARCELONA
1 Luis Garcia 25 Jorquera
2 Contra 5 Puyol
4 Belenguer 16 Sylvinho
20 Alexis 15 Edmilson
3 Paredes 23 Oleguer
6 Celestini 24 Iniesta
7 Mario Cotelo 6 Xavi
22 Casquero 11 Zambrotta
8 Vivar Dorado 8 Giuly
9 Verpakovskis 9 Eto´o
19 Güiza 10 Ronaldinho
Vezetőedző: Vezetőedző:
Bernd Schuster Frank Rijkaard

Gólszerzők: Casquero (37.), Güiza (42.), Vivar Dorado (70.), Güiza (72.)
Csere: Verpakovskis h. Manu del Moral (66.), Güiza h. Pachón (78.), Vivar Dorado h. Alberto (84.), ill. Oleguer h. Gudjohnsen (62.), Giuly h. Saviola (66.), Zambrotta h. Belletti (77.)
A döntőbe jutott: a Getafe 6-5-ös öszesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik