A kiscsapat megalázta Rijkaard együttesét, és bejutott a fináléba

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.10. 23:03
A Spanyol Kupa második elődöntőjének visszavágóján a Getafe hazai pályán kiütötte a szezon messze legrosszabb játékát bemutató Barcelonát, amelynek így a Nou Campban aratott 5-2-s diadala sem volt elég a továbbjutáshoz és óriási meglepetésre búcsúzott a sorozattól. A madridi döntőben Bernd Schuster alakulata június 23-án a Deport 5-0-s összesítéssel, kettős győzelemmel búcsúztató Sevilla ellen lép pályára. A spanyol Marca című lap weboldalán hatalmas cím virít: „Nevetségesek”. Az AS így fogalmaz: „Történelmi csoda”.
Megérdemelten jutott tovább a lehetetlent nem ismerő Getafe
Reuters
Megérdemelten jutott tovább a lehetetlent nem ismerő Getafe
Megérdemelten jutott tovább a lehetetlent nem ismerő Getafe
Reuters
Megérdemelten jutott tovább a lehetetlent nem ismerő Getafe

SPANYOL LABDARÚGÓ KIRÁLY KUPA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
GETAFE – FC BARCELONA 4-0 (2-0)
Madrid, vezette: Luis Medina Cantalejo.

A KEZDŐCSAPATOK:
GETAFE BARCELONA
1 Luis Garcia 25 Jorquera
2 Contra 5 Puyol
4 Belenguer 16 Sylvinho
20 Alexis 15 Edmilson
3 Paredes 23 Oleguer
6 Celestini 24 Iniesta
7 Mario Cotelo 6 Xavi
22 Casquero 11 Zambrotta
8 Vivar Dorado 8 Giuly
9 Verpakovskis 9 Eto´o
19 Güiza 10 Ronaldinho
Vezetőedző: Vezetőedző:
Bernd Schuster Frank Rijkaard

Gólszerzők: Casquero (37.), Güiza (42.), Vivar Dorado (70.), Güiza (72.)
Csere: Verpakovskis h. Manu del Moral (66.), Güiza h. Pachón (78.), Vivar Dorado h. Alberto (84.), ill. Oleguer h. Gudjohnsen (62.), Giuly h. Saviola (66.), Zambrotta h. Belletti (77.)
A döntőbe jutott: a Getafe 6-5-ös öszesítéssel

Bár hiányzott a Barcelona kapujából az elsőszámú hálóőr, Valdés, helyettese, Jorquera sem kezdő a szakmában. Mezőnyben pedig Messi és Deco kivételével minden állandó kezdőjátékosát harcba küldhette Frank Rijkaard vezetőedző, akinek a hazai háromgólos győzelem tudatában olyan sok félnivalója nem nagyon volt a visszavágótól.

Bár a Getafe játékosai és edzője, a katalánok egykori sztárjátékosa, Bernd Schuster nagyon fogadkozott, hogy meglepetést okoznak, legtöbben ezt betudhatták a kötelező kincstári optimizmusnak.

A hazaiak is a legerősebb összeállításukban futottak ki a kezdésre, de még így meglepetést keltett, hogy a bajnokságban középcsapatnak számító Getafe valósággal a térfelére szegezte a kilátástalan játékot produkáló katalánokat.

A labdabirtoklási, a kapuralövési és a szögletarányban is magasan a hazaiak voltak a jobbak, ráadásul nem is nyúlfarknyival. A Barca, bár nem túl fényes szezon áll mögöttük, legalább labdabirtoklásban mindig verte soros ellenfelét, ha másban olykor nem is. Erre mit láttunk a kupa elődöntőjében: a Getafe a félidőben 58, a vendégek viszont csak 42 százalékban birtokolták a labdát! Erre komoly európai nagycsapatok sem voltak képesek a gránátvörös-kékek ellen!

KÉPGALÉRIA

Ez az óriási mezőnyfölény a félidő hajrájában érett góllá. Előbb a 38. percben Casquero vágott be tizenhatról egy szöglet utáni kipattanót a vendégek kapujába, majd Zambrotta óriási hibáját kihasználva Güiza köszönt be négy perccel később az ötösről.

A második félidőben megpróbált talpra állni a padlón lévő Barca, de nagyon nem jött össze ez a katalánoknak. Frank Rijkaard szótlanul, összeroskadva, tehetetlenül nézte csapata vergődését a pályán, cserékkel is hiába próbálkozott.

Pár percet követően a játék ismét az első félidőben látottakhoz volt hasonlatos, aztán a második játékrész közepén a hazaiak két gyors góllal bebiztosították győzelmüket és már továbbjutónak érezhették magukat.

Azelőtt még Jorquera tartotta a lelket övéiben, miután két bravúrt is bemutatott Güiza fejesénél, majd ziccerénél, de aztán már ő is tehetetlen volt.

A négygólos hátrányban lévő katalánok dühből kitámadtak, de hátul még a korábbinál is jobban kinyíltak, pedig akkor sem zártak sehogy.

A mérkőzésen megérdemelt Getafe-siker született, sőt, még továbbjutásukat sem lehet megkérdőjelezni. A Barcelona a BL-t követően most a Spanyol Kupától is elköszönt, és ha valami nem történik náluk, de hirtelen, akkor a bajnoki címvédés sem jön össze a katalánoknak. ---- F
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik