Az első félidőben meccset nyerhetett volna a Rijkaard-csapat

Vágólapra másolva!
2007.04.22. 23:16
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában a címvédő, listavezető Barcelona 2-0-ra kikapott a Villarreal otthonában. A katalánok vereségével ismét teljesen nyílt a bajnokság, a második Sevilla hátránya egy, a harmadik Real Madridé két pont Frank Rijkaard csapata mögött.
Valdés és Puyol, nem rajtuk ment el a meccs
Reuters
Valdés és Puyol, nem rajtuk ment el a meccs
Valdés és Puyol, nem rajtuk ment el a meccs
Reuters
Valdés és Puyol, nem rajtuk ment el a meccs

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Talán túlságosan is tisztelte a mérkőzés elején a hazai csapat nevesebb ellenfelét: a vendégek azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést és talán a megszokottnál is célratörőbben próbálták bevenni Viera kapuját.

Előbb a hazai védelem mentett az ötödik percben, majd Messi emelt közelről a kapu fölé-mellé, de már lesről.
Egy szöglet utáni ajtó-ablak fejessel azért jelezték a hazaiak, pályán vannak, de a folytatás egyértelműen a katalánoké volt, akik a befejezéseknél kicsivel jobb koncentrációval olyan előnyre tehettek volna szert, amellyel könnyedén a mérkőzést is megnyerhették volna.

Nem tették… Eto’o távoli lapos lövése tévesztett célt, majd ziccert rontott a kameruni, illetve Viera zárta össze időben a lábait, kötény-veszélyt érezve.

A 34. percben Messi emelése centikkel volt magasabb, Eto’o fejjel csak belepiszkált a labdába, majd Iniesta, Xavi, Ronaldinho akció végén a brazil jutott biztos lövőhelyzethez, de a hazai kapus ismét mentett.

A második félidőben aztán kijöttek saját térfelükről a hazaiak, akik előbb kiegyenlítették a mezőnyjátékot, majd átvették annak irányítását. A vendégek támadásai egyre kevesebb veszélyt hordoztak magukban, nem úgy a Villarreal-akciók.

Az 57. percben a látottak alapján már senkit nem ért meglepetésül, hogy Cani remek ütemű passzával ziccerben kilépő Pires higgadtan lőtt a kiszolgáltatott Valdés mellett a kapuba. A vendégvédelem - egy embert leszámítva - lest intett, a kivétel a súlyosan bentragadó Zambrotta volt…

A hajrára kockáztatott Rijkaard-edző, a védő Sylvinho helyett a csatár Gudjohnsent küldte pályára, aki gyorsan ki is egyenlíthetett volna, de éles szögből leadott lövésénél Vieira ugyancsak résen volt.

A mérkőzést Marcos gólja döntötte el a 84. percben. José Mari erőszakosan tört be Puyol mellett a jobboldalon, majd adott középre, érkezett a második hullámban Marcos, aki 16-ról keményen bevágta a labdát a bal alsóba.

A hatodik vereségét szenvedte el a Barcelona a szezonban, a hatodikat idegenben. A katalánok a szezonban a Nuo Campból kilépve cseppet sem félelmetesek, eddigi 16 találkozójukon húsz pontot szedtek össze.

Az idényben gyengélkedő Villarreal 11-szer nyert, hetedszer pályaválasztóként.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

31. FORDULÓ:
Villarreal – Barcelona 2-0 (Pires 57., Marcos 84.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik