Egy hajrában esett öngóllal nyert a Rijkaard-csapat

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.04.15. 21:23
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a Nou Campban a házigazda, bajnoki címvédő FC Barcelona egy hajrában esett öngóllal 1-0-ra verte a Mallorca csapatát. Ronaldinho nélkül futott ki a Barca a kezdésre, a támadóalakzatban a középcsatár Eto’o mellett Giuly játszott a jobb-, míg Messi a balszélen.
Eto'o, Deco és Messi csak helyzetekig jutott
Reuters
Eto'o, Deco és Messi csak helyzetekig jutott
Eto'o, Deco és Messi csak helyzetekig jutott
Reuters
Eto'o, Deco és Messi csak helyzetekig jutott

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az első igazán veszélyes helyzet a 14. percben alakult ki, amikor Deco adott be a jobboldalról egy szabadrúgást és a rövidre emelt labdába Márquez csúsztatott bele. A labda a bal oldali kapufán csattant.

Óriási mezőnyfölényben futballozott a hazai gárda, a labdabirtoklási mutató nagyjából 75-25 százalék volt a javukra.

Mindez azonban csak meddő fölényt jelentett, helyzetekkel, a gól ugyanis elmaradt. A befejezésekben a hazaiak részéről rendre hiba csúszott, de dicsérhettük a magabiztosan védő vendégkapust, Moyát is.

A vendégek még véletlenül sem jelentettek veszélyt Valdés kapujára, így derült égből villámcsapásként érte a Nou Camp közönségét, amikor a 30. percben Jonás büntetőt harcolt ki.

A mallorcai támadó már eltolta a katalán kapus mellett a labdát, amikor a vetődő hálóőr kézzel az ellenfél lábához ért. A tizenegyesnek a sértett futott neki és rosszul helyezett, nem túl erős lövését a jó irányba vetődő Valdés kapus mellre(!) fogta. A katalán kapus harmadik büntetőjét hárította a bajnokságban.

A második félidő az elsőben látott koreográfia szerint zajlott: Rijkaard edző éppen ezért cserékkel próbálta frissíteni csapatát és megtalálni azt a felállást, amely eredményes is tud lenni. Jött Xavi és Saviola, a győztes találat végül utóbbi érdeme. Még akkor is, ha hivatalosan Navarro öngóljaként könyvelhettük el a gólt.

Xavi szabadrágásből ívelt be a kapu elé, Márquez fejese egy vendégvédőről Saviola elé került, aki a hosszúoldalon rögtön kapura fordult. Az argentin közeli kapáslövése a kapufáról pattant vissza, éppen tehetetlen Navarro lábára, onnan pedig a vendégkapuba.

A Barcelona így 59 pontjával a forduló után is meg tudta őrizni vezető helyét a tabellán. A katalánok a 17. bajnoki győzelmüket húzták be a szezonban, a 12-t a Nou Campban, ahol még veretlenek.

A Mallorca 36 pontnál maradt, méghozzá a 14. helyen: 14-szer kaptak ki, kilencedszer vendégként.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

30. FORDULÓ:
Barcelona – Mallorca 1-0 (Navarro 88. - öngól)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik