Idegenben lőtt góllal jutottak be az elődöntőbe a katalánok

Vágólapra másolva!
2007.02.28. 23:38
A Barcelona is bejutott a legjobb négy közé a Spanyol Kupában. Frank Rijkaard együttese Xavi és Iniesta találatával 2-1-re legyőzte a Zaragozát (a hazaiak gólját Pique szerezte), és idegenben lőtt több góllal lépett tovább. Andres D’Alessandrót kiállította a játékvezető.
Iniesta és Xavi is betalált a Zaragoza kapujába
Reuters
Iniesta és Xavi is betalált a Zaragoza kapujába
Iniesta és Xavi is betalált a Zaragoza kapujába
Reuters
Iniesta és Xavi is betalált a Zaragoza kapujába

A spanyol bajnoki címvédő Barcelona a Zaragoza ellen váratlan vereséget szenvedett a kupa negyeddöntőjének első fordulójában: az aragóniaiak a Nou Campban 1-0-ra legyőzték a katalánokat.

A visszavágón a zaragozai stadionban a Barcelona igyekezett minél hamarabb ledolgozni hátrányát, és ez a 19. percben sikerült is: egy szép összjáték után Xavi „bebőrözte” védőjét, majd az elvetődő kapus mellett 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

Néhány perc múlva már a Barcelona állt jobban összesítésben: Messi és Deco kényszerítőzött, az ifjú argentin Diogo szorításában valahogy kapura sodorta a labdát, amely Cesarról felperdült, Iniesta érkezett, és a hálóba emelt.

A 32. percben Ronaldinho előtt is akadt egy gólszerzési lehetőség, ám a brazil kiválóság a kapu mellé fejelt.

A félidőre kétgólos vezetéssel vonult a Barcelona. Rengeteg volt a szabálytalanság mind az első, mind a második játékrészben, osztotta is szépen a lapokat Medina Cantalejo játékvezető.

A 67. percben ráadásul tíz emberre fogyatkozott a Zaragoza: Messi és D’Alessandro küzdött egymással, és miután a játékvezető sípolt, utóbbi egy finom mozdulattal halántékon bólintotta Messit. A fiatal támadó elterült a földön, a sevillai bíró pedig kiállította a zaragozai játékmestert.

A 70. percben az emberhátrányba kerülő Zaragoza szépíteni tudott: egy szabadrúgást az előrehúzódó Pique belsőzta Jorquera hálójába.

A Zaragoza emberhátrányban is bátorodott, de teljesen nem nyílhatott ki, mivel a Barca-kontrák veszélyesek voltak. A 89. percben Emerton hatalmas helyzetben lőtt kapu mellé, majd a hosszabbításban Messi találta el a kapufát. A Barcelona végül idegenben lőtt góllal jutott tovább a legjobb négy közé.

SPANYOL KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Zaragoza - Barcelona 1-2 (Pique 70. ill. Xavi 19., Iniesta 26.)
Továbbjutott: a Barcelona 2-2-vel, idegenben lőtt több góllal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik