Az AS szerint Rijkaard nyáron távozik Barcelonából

Vágólapra másolva!
2007.02.16. 14:10
Lehet, hogy szerződése lejárta előtt otthagyja a Barcelonát Frank Rijkaard vezetőedző. A holland szakvezető helyére két honfitársát, Ronald Koemant és Marco van Bastent, a volt olasz szövetségi kapitányt, Marcello Lippit, valamint a több klub kívánságlistáján szereplő Bernd Schustert várják a spanyolok.
Frank Rijkaard
Frank Rijkaard
Frank Rijkaard
Frank Rijkaard

Az AS című spanyol napilap szerint Frank Rijkaard, a Barcelona vezetőedzője nem tölti ki 2009 nyaráig érvényes szerződését, és már a nyáron otthagyja a katalán sztárcsapatot.

Ha Eto’o megy, Torres érkezhet

Minőségi csere történhet a Barcelona csatársorában, ha a hétvégi affért követően a közeljövőben vagy akár a szezon végén mégis távozik a katalán csapattól a gárda elsőszámú gólfelelőse, Samuel Eto’o. A Barca elnöke, Joan Laporta tavalyi újraválasztásakor egész Spanyolország egyik kedvencét, Fernando Torrest ígérte választóinak, és bár a dolog akkor nem realizálódott, szerződtetése a kameruni távozásával ismét napirendre kerülhet.

Az Atlético csapatkapitányának kivásárlási ára tavaly 90 millió euróról 40 millióra csökkent, de hosszas huza-vona után a támadó végül Madridban maradt. Akkor az angol Manchester United volt a legkitartóbb kérő. Torrest is motiválná a lehetőség, a BL-ben való szereplés, illetve a Barcában játszó barátja, Iniesta. Ennek végkifejletére azonban várni kell, hiszen az Atléticónak is van esélye a BL-t érő helyek elérésére, márpedig Madridban Torresnek komoly nimbusza van, ellentétben Barcelonával, ahol csupán egy lenne a sok klasszis között.
A lap szerint személyes problémák segíthetik elő a szakember távozását.

A sérüléséből visszatért kameruni támadó, Samuel Eto’o a Santander elleni bajnokin nem volt hajlandó csereként beállni, majd később kemény szavakkal illette csapattársát, Ronaldinhót, valamint Rijkaardot is. Eto’o egyszerűen „gonosz embereknek” titulálta őket.

Az AS már meg is nevezte a várható utódokat: mint az utóbbi időben több nagycsapatnál, itt is Bernd Schuster neve vetődött fel elsőként, a Getafe edzőjére a Bayern Münchennek is fáj a foga, de Vicente del Bosque is úgy véli, hogy a Realnál a német szakember lenne a legjobb megoldás.

Az olasz válogatottal világbajnoki címet nyerő szövetségi kapitány, Marcello Lippi neve is felmerült.

A Gazzetta dello Sport szerint Rijkaard lehet Carlo Ancelotti utódja a Milannál, és a holland edzőt Lippi váltaná Barcelonában.

Még két holland szakember, Ronald Koeman és Marco van Basten nevét is bedobta az AS, előbbi hosszú éveket eltöltött a katalán csapatnál.

Frank Rijkaard 2003 óta irányítja a Barcelonát, két bajnoki címet, valamint Bajnokok Ligáját nyert a klubbal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik