Eto’o nem edzett együtt a csapattal

Vágólapra másolva!
2007.02.12. 17:08
A hétfői edzésen nem a csapattal készült Samuel Eto’o, a spanyol labdarúgó-bajnokságban címvédő, listavezető FC Barcelona gólerős játékosa. Az érintettek még nem nyilatkoztak a történekről, a mellőzésnek azonban nagyon könnyen fegyelmezési okai lehetnek, hiszen a kameruni légiós a vasárnapi bajnokin nem volt hajlandó pályára lépni.
Egyelőre senki nem nyilatkozott, Eto'o miért nem edzhetett hétfőn a csapattal
Egyelőre senki nem nyilatkozott, Eto'o miért nem edzhetett hétfőn a csapattal
Egyelőre senki nem nyilatkozott, Eto'o miért nem edzhetett hétfőn a csapattal
Egyelőre senki nem nyilatkozott, Eto'o miért nem edzhetett hétfőn a csapattal

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Eto’o még mindig nem beszélt arról edzőjével, hogy miért nem volt hajlandó pályára lépni a Santander ellen. Ennek tisztázására azonban nem egyhamar lesz lehetősége.

Nem egyértelmű azonban – bár valószínű - a büntetés ténye, hiszen a kameruni játékoson kívül Xavi, Thuram és Sylvinho is a csapat tornatermében maradt erősíteni, amíg a többiek a La Masia edzőpályára vonultak. A katalán játékos viszont tegnap végig a pályán volt a Santander elleni bajnokin, ellenben a másik két futballista már huzamosabb ideje sérülés miatt hiányzik.

Frank Rijkaard a Santander elleni mérkőzés hajrájában másodszor adott volna lehetőséget Eto’ónak hosszú sérülését követően a pályára lépésre – egy fordulóval ezelőtt, az Osasuna ellen már visszatérhetett, ha csak pár percre is -, a kameruni azonban előbb a másodedzőnek, majd a vezetőedzőnek is nemet mondott. Nem elégedett meg a számára biztosított négy perccel.

A történteknek a spanyol sajtóban érthetően nagy visszhangja támadt, nyilatkozott Laporta klubelnöktől kezdve Ronaldinhón át Valdés kapusig több közvetett érintett.

Az ügyben fontos lehet Laporta személye, aki nem marasztalta el egyértelműen a kamerunit, de felhívta Rijkaard figyelmét, hogy ebben az ügyben keménynek kell lennie és helyes döntést kell hoznia.

Valdés szerint ezt az esetet az edzőnek és a támadónak kell tisztáznia egymással, ez kizárólag rájuk tartozik, de azt is hozzátette, hogy a csapatnak nagy szüksége van a sérülésből felépült kamerunira.

Ronaldinho értetlenül állt a történtek előtt, bár a csapatból igen jó barátságot ápol a gólerős támadóval, nyilatkozatából az derült ki, hogy ezúttal nem tud a döntésével azonosulni.

Eto’o zseniális képességű játékos, de fegyelmezetlensége, meggondolatlansága nem először szolgáltat témát a sajtónak és a közvéleménynek. A 2004-2005-s idényben a bajnoki cím ünneplésének eufóriájában például vérig sértette a madridiakat. Azután is magyarázkodhatott minden katalán, ő magának pedig bocsánatot kellett kérnie.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik