Eto’o egy év múlva lehet ismét a régi

Vágólapra másolva!
2007.02.05. 14:21
A hétvégi bajnoki fordulóban egy pontot szerzett a Barcelona az Osasuna elleni idegenbeli mérkőzésen. A katalánok játéka ezúttal is jócskán hagyott kívánnivalót maga után, tulajdonképpen egyetlen pozitívumként könyvelhetik el, hogy négyhónapos kihagyást követően játékra jelentkezett és cserekként pályára is léphetett a gárda elsőszámú gólfelelőse, Samuel Eto’o.
"Az a legfontosabb, hogy ismét köztünk van és mielőbb felvegye az edzések és a mi ritmusunkat"
"Az a legfontosabb, hogy ismét köztünk van és mielőbb felvegye az edzések és a mi ritmusunkat"
"Az a legfontosabb, hogy ismét köztünk van és mielőbb felvegye az edzések és a mi ritmusunkat"
"Az a legfontosabb, hogy ismét köztünk van és mielőbb felvegye az edzések és a mi ritmusunkat"

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
„Nagyon hosszú volt ez a négyhónapos kihagyás - mondta az ősszel még a díszpáholyban ülő, ott a leglelkesebb Barca-szurkolónak bizonyuló Eto’o -, és én nem vagyok az a típus, aki szereti saját csapatának a mérkőzéseit a lelátóról nézni.”

„Bár végre ismét pályára léphettem, ez még közel sem jelenti azt, hogy száz százalékos állapotban vagyok. Azt hiszem, amíg tökéletesen rendbe jövök és visszanyerem a régi formámat, arra egy évem is rámehet.”

„Azt már a mérkőzés elején is tudtam, hogy csupán öt percet kapok - mondta Eto’o, akit mindkét tábor tapssal köszöntött becserélésekor. Hiába, a klasszis nemcsak a Barcelonából hiányzott, nélküle a spanyol élvonal is hónapokig szegényebb volt egy klasszissal.

„Tudom, hogy szakmailag indokolt lett volna egy Eto’o-szintű befejező csatár szerepeltetése az Osasuna ellen, mégis bölcs döntésnek tartom, hogy nem játszattuk többet - mondta a kameruni visszatérésről az edző, Frank Rijkaard. - Az a legfontosabb, hogy ismét köztünk van és mielőbb felvegye az edzések és a mi ritmusunkat.”

A kameruni csatár remekül kezdte a szezont - három mérkőzés, négy gól -, de közbeszólt a Werder Bremen elleni BL-mérkőzésen összeszedett sérülése. Az elsőszámú gólvágóját vesztő katalánok eredményességén jócskán meglátszott Eto’o hiánya, sem Gudjohnsen, sem Saviola nem volt képes hosszútávon pótolni őt. Sőt, Ronaldinho teljesítménye is jócskán visszaesett legkedvesebb játszótársa nélkül.

Eto’o három hete kezdte el az edzéseket, a csapattal azonban csak három napja készült együtt. Az Osasuna elleni bajnoki második félidejének közepén küldte el őt melegíteni Rijkaard, majd a hajrára be is állította kilátástalan támadójátékot mutató csapatába. Na nem mintha tőle várt volna megváltást, sokkal inkább azért, hátha a társak közül valakit felszabadulttá tesz az elsőszámú gólfelelős visszatérése.

A spanyol sajtó, főként a címvédő bukdácsolását látva, már újra a kezdőcsapatban látná a kamerunit a hétvégi, Santander elleni bajnokin, kérdés azonban, Eto’o mennyire felkészült az igazi visszatérésre. Amikor már neki kell a hátán vinnie a csapatot. Nem is olyan régen még a holland edző is szót kért ebben a témában, mondván: hiba lenne azonnal elvárni a kamerunitól, hogy újra mérkőzéseket döntsön el.

Az idő viszont szorít, közeledik a Liverpool elleni BL-nyolcaddöntő és a spanyol bajnokságban is csak annak köszönhetik, hogy még mindig az első helyen állnak, mert a riválisok sem remekelnek.

Egy ponttal előzik meg a második helyen álló Sevillát és öttel a negyedik helyen álló örök rivális Real Madridot, amelyik legutóbbi két bajnokiját 1-0-ra elbukta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik