Örülhetett a döntetlennek a tartalékos Barca

Vágólapra másolva!
2007.01.07. 19:13
Tartalékos összeállításban, Ronaldinho és Deco nélkül ért el döntetlent a jól játszó Getafe otthonában a Barcelona. A hazaiak Marquez hibája után Guiza révén szereztek vezetést, ezt Xavi egy gyönyörű szabadrúgásból egyenlítette ki.
Xavi gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlített
Reuters
Xavi gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlített
Xavi gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlített
Reuters
Xavi gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlített
A címvédő Barcelona a Getafe otthonában lépett pályára, a kezdőben nem kapott szerepet sem Ronaldinho, sem Deco. A két játékos – Rafael Marquezzel karöltve – némileg meghosszabbította a téli szünetét, a mexikói azonban ott volt a játéktéren.

Az első percekben egyik oldalon sem alakult ki komolyabb helyzet, de az első negyedóra vége előtt Gudjohnsen balról lőtt kapura, ám nem találta el a bal sarkot. Néhány perccel később Dani Guiza fejelt egy beadás után kapu mellé.

Guiza aktív volt, a 24. percben szépen ugrott ki, ám védőjétől, Puyoltól szorongatva gyengén lőtt a sarok felé, Valdés vetődve védett. Az első félóra vége előtt büntetőt reklamált a Getafe, miután egy lövés Marquez kezét érte, de Mejuto González vétlennek minősítette az esetet.

A Barca támadójátéka a hiányzók nélkül nagyon akadozott, komoly lehetőségeket nem tudott kialakítani.

A második félidő kilencedik percében az addig jól játszó Marquez nagyot bakizott, rosszul találta el a labdát, Guiza lecsapott, lerázta Puyolt, majd a hálóba lőtt. Valdés még érintette a labdát, de hárítani nem tudott.

Frank Rijkaard a gól után behozta Saviolát a halványan játszó Ezquerro helyére. A 70. percben Iniesta harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos környékén. A labda mögé Xavi állt, aki gyönyörű mozdulattal, védhetetlenül csavart a bal felső sarokba.

A 80. percben Giuly már a vezetést is megszerezhette volna, de a tizenhatosról leadott bombáját bravúrral tolta a léc fölé Abbondanzieri. Helyzetre helyzet volt a válasz, ám Casquero ígéretes pozícióból nem találta el a kaput.

A lefújás előtt még két óriási Getafe-helyzet maradt ki, a másodiknál óriásit védett Valdés. A hosszabbításban Alexis megkapta a második sárga lapját, de az eredmény nem változott. A tartalékos Barcelona még örülhetett a döntetlennek.

17. FORDULÓ

  • Espanyol-Recreativo Huelva 0-1 (Munoz 56.)
  • Getafe-Barcelona 1-1 (Guiza 54. ill. Xavi 70.)
  • Levante-Santander 2-0 (Camacho 61., Kapo 77.)
  • Mallorca-Athletic Bilbao 1-3 (Exposito 82.-öngól ill. Urzaiz 30., 53., Etxeberria 84.)
  • Betis-Celta Vigo 1-0 (Sobis 59.)
  • Villarreal-Valencia 0-1 (Angulo 74.)
---- L ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik