Navasék megelőzték Raúlékat

Vágólapra másolva!
2006.12.10. 00:36
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában az UEFA-kupa győztese, a Sevilla ezúttal sem botlott pályaválasztóként, ennek most a Real Madrid látta a kárát, méghozzá triplán. Egyrészt egygólos vereséget szenvedett Fabio Capello együttese, másrészt a győztes megelőzte őket a tabellán, méghozzá annak dobogóján, harmadszor pedig a listavezető Barcelona négy pontra került a királyiaktól.
Chevanton (Sevilla, jobbra) gólja döntötte el a rangadót
Reuters
Chevanton (Sevilla, jobbra) gólja döntötte el a rangadót
Chevanton (Sevilla, jobbra) gólja döntötte el a rangadót
Reuters
Chevanton (Sevilla, jobbra) gólja döntötte el a rangadót

LA LIGA, 14. FORDULÓ:

  • Sevilla – Real Madrid 2-1 (1-1)
  • G.: Kanouté 17., Chevanton 77., ill. Beckham 12.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Nem sokat spóroltak erejükkel a csapatok, nagy iramban estek egymásnak. A rohanásnak a 12. percben David Beckham gólja vetett véget két percre. (Ennyi idő kellett ugyanis a középkezdés elvégzéséhez.)

Az angol remekül lőtt kapura egy baloldali szabadrúgást, de említsük meg a labda ívét jócskán elszámoló hazai kapus, Palop nevét is.

Olyan sokáig nem örülhettek a vendégek a vezetésnek, mert Kanouté a 17. percben egyenlített. Luis Fabiano bombázott látványosan kapura félfordulatból a tizenhatosról védője szorításában, a labda Casillas fölött vágódott a keresztlécre, onnan vissza a mezőnybe. Érkezett a leggyorsabban reagáló Kanouté – védője, Salgado századmásodpercekkel indult később -, aki előbb mellel igazított egyet a labdán, majd hét méterről a hálóba helyezett.

Feszült hangulatot, felpaprikázott légkört hozott a folytatás, sok volt az adok-kapok, de legalább annyi a színészi, hangulatfokozó teljesítmény is.

A második félidőben Cannavaro előtt adódott lehetőség, majd Beckham masszív lövése kerülte el a hazai kaput, de a meccs helyzetét Ronaldo rontotta el. A brazil légiós Van Nistelrooy remek passzával, ziccerben léphetett ki, de mire a gólvonaltól 14 méterre elhúzta a kifutó Palop mellett a labdát és lőtt, addig a kivetődő hazai kapus már olyan jól zárta a szöget, hogy a csatár az ő hasát találta el.

A kihagyott lehetőség után kicsit elbizonytalanodtak a vendégek a különben kifejezetten jó iramú mérkőzésen, míg a hazaiak az utolsó rohamokra készültek. A 75. percben Casillasnak kellett védenie Chevanton kissé fáradt lövését, majd kettejük párharca két perccel később már sevillai góllal zárult.

Dani Alves végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, középen egy fejen megcsúszott a labda, amely így lett jó az ötösön helyezkedő Chevantonnak, aki nagyszerű, ollózó mozdulattal talált a Real kapujának bal oldalába. Ha már megemlítettük az első hazai gólnál tegyük most is: a gólszerzőről ezúttal a szünetben Salgadót váltó Mejía maradt le kevéssel. A második sevillai gólszerző először talált be az idényben az ellenfél kapujába.

A hajrában eldönthette volna a találkozót egy hazai tizenegyes, legalábbis Kanoutét gyanús körülmények között akadályozta egy ziccernél Roberto Carlos, ám a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.

Az utolsó tíz percre érkezett a sevillai nevelésű, egykori kedvenc, jelenleg azonban Real-játékos Reyes, ám érdemit már nem tudott hozzátenni a találkozóhoz.

A Sevilla tizedszer nyert a bajnokságban, pályaválasztóként az osztályban egyedül hibátlanok: hétből a hetediket húzták be. A királyiak harmadszor kaptak ki a bajnokságban, másodszor idegenben.

Négy győztesen megvívott bajnoki találkozó után hagyhatták el vesztesen a pályát Gutiék, míg a Sevilla gyorsan feledtette a múlt heti, Espanol elleni vereségét.

A Puskás Ferenc temetésére Budapestre érkezett madridi küldöttség a szertartás végén különgéppel azonnal a sevillai mérkőzés helyszínére indult.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik