Ronaldinho gólja győzelmet ért

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.12.09. 22:32
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában hazai pályán egy góllal, de nem túl megerőltető játékkal nyert a címvédő Barcelona a Real Sociedad ellen. A katalánok pályaválasztóként hatodszor győztek és továbbra is veretlenek a szezonban, míg a negyedik vereségüket begyűjtő baszkok idegenben változatlanul nyeretlenek.
Sylvinho a hajrában egy perc alatt állíttatta ki magát
Sylvinho a hajrában egy perc alatt állíttatta ki magát
Sylvinho a hajrában egy perc alatt állíttatta ki magát
Sylvinho a hajrában egy perc alatt állíttatta ki magát

LA LIGA, 14. FORDULÓ:

  • Barcelona - Real Sociedad 1-0 (0-0)
  • G.: Ronaldino (60.)

Ahogyan azt várni lehetett, barcelonai mezőnyfölénnyel indult a találkozó, ám a szívósan védekező baszkok ellen nem igazán jutott helyzetig a katalán együttes.

Ronaldinho a 11. bajnoki gólját lőtte a szezonban
Ronaldinho a 11. bajnoki gólját lőtte a szezonban
Gudjhonsen a 19. perecben a leshatárról indulva véleményes gólt lőtt, majd négy perc múlva egy kipattanót – Ronaldinho lőtt kapura - Xavi helyezetett a hálóba. A partjelző beintése szerint ugyancsak lesről.

A 27. percben aztán „bűnhődött” a partjelző. Giuly egy hosszú keresztlabdáért futott becsületből, a spori félre akart ugrani a labda és a nagy lendülettel érkező francia légiós elöl, bokája azonban kificamodott és másfél percig állt a játék, amíg némi bicegés után vállalta a folytatást.

A 29. percben aztán a hazai kapunál ritka vendég baszkok is ajtó-ablak helyzetet rontottak, majd az ellentámadásból Giuly beadását az utolsó pillanatban mentették szögletre a vendégvédők két, gólra éhesen berobbanó hazai támadót megelőzve.

Sokáig nem bánkódhattak a Barca-drukkerek a kihagyott lehetőség miatt, ugyanis Ronaldinho megint varázsolt egyet, igaz ezt most nem jutalmazták góllal. A brazil klasszis Belletti jobboldali beadást ollózta 15 méterről, a balösszekötő helyéről kapura, a labda centikkel suhant el a bal kapufa mellett.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A gránátvörös-kékek elsőszámú klasszisa ettől eltekintve jóformán eltűnt a pályán az első félidőben, de amikor játékba avatkozott, abból mindig komoly helyzet alakult ki. Volt egy fantasztikus ütemérzékű emelése, amelyet ujjheggyel tolt a kapu fölé Bravo, illetve az a pazar lövés, amelyet a vendégkapus – a sporik szerint – lesen álló Xavi elé ütött.

A félidőt – stílszerűen – egy tévesen megítélt hazai leshelyzet zárta, pedig Gudjhonsen középen ismét ziccerben léphetett volna ki.

A második félidőben fokozta az ellenfélre kifejtett nyomást a hazai gárda, Ronaldinho most már az akciók szervezéséből is tevékenyen kivette a részét, mégis ő volt az, aki az egyik akciót góllal fejezte be. A jobboldalon Giuly szelídített meg egy keresztlabdát egy érintéssel, majd középre passzolt lapos, ahol érkezett Ronaldinho és ballal a kapu bal oldalába belsőzött.

Ez volt a brazil aranylabdás tizenegyedik bajnoki gólja a szezonban.

A gól krónikájához tartozik, hogy Gudjhonsen Bravo kapus előtt állt – kell-e külön mondani, ezúttal tényleg látványos lesen -, de mivel nem mozdult a labdára, tétlennek minősítették és megadták a találatot.

A hátralévő részben elfutballozgatott a Barca, előbb Sylvinho esett el a vendégek tizenhatoson belül egy cselsorozat végén, majd pár perccel később Iniesta tette ugyanezt, közös volt még mindkét esetben, hogy hiábavalóan reklamálták a büntetőt a játékvezetőnél, aki helyesen mindkétszer továbbot intett.

A hajrában Sylvinho egy perc alatt két sárgalapos szabálytalanságot vétett, így időnek előtte kiállt, ezért tíz percig emberhátrányban futballozott a hazai csapat. A hosszabbítás utolsó percének végén a vendégek egy szabadrúgást követő fejessel veszélyeztettek, de Victor Valdés látványos vetődéssel szögletre mentette a jobb felsőbe tartó labdát, két pontot mentve ezzel csapata számára.

A címvédő újabb sikere azt jelenti, hogy a riválisok eredményétől függetlenül a fordulót követően is megőrzi vezető pozícióját a Rijkaard-csapat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik