Real Madridot vert a Getafe

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.10.14. 22:30
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában elszenvedte első bajnoki vereségét az idei szezonban a Real Madrid, amely a városi kisrivális Getafe otthonában kapott ki minimális különbséggel, egy góllal.
  • LA LIGA, 6. FORDULÓ:
  • Getafe-Real Madrid 1-0 (0-0)
  • G.: Alexis (60.)
  • LA LIGA, 6. FORDULÓ:
  • Getafe-Real Madrid 1-0 (0-0)
  • G.: Alexis (60.)

Van Nistelrooy nem érti
Reuters
Van Nistelrooy nem érti

A gólszerző ünnepli győztes találatát
Reuters
A gólszerző ünnepli győztes találatát
A vendéglátók, a tavalyi évad meglepetéscsapata lelkes játékkal lepte meg jónevű ellenfelét, amelyben a Raúl, Ronaldo, Robinho triót csak a kispadra ültette Fabio Capello mester.

A ráérősen futballozó, a nemzetközi iramtól klasszisokkal elmaradó, fáradt öregember benyomását keltő Real ellen sorra dolgozta ki lehetőségeit a rendkívül motivált hazai együttes, de ezek a helyzetek ki is maradtak.

A sérülések – Cannavaro, Salgado, Cicinho - és eltiltás – Sergio Ramos – miatt alaposan felforgatott Real-védelemben hosszú idő után kapott helyet a kezdőben Ivan Helguera, míg a középpályán kényszerű cseresors után Beckham is bizonyíthatta volna nélkülözhetetlenségét. Egyiküknek sem sikerült.

A vendégek technikai fölénye ugyan szembetűnő volt, ám mégis a hazaiak álltak közelebb a gólszerzéshez, hiszen azért rengeteg energiát mozgósítottak a többször is zavarba hozható Real-védelem legnagyobb bánatára.

A 60. percben aztán egy hazai szögletet követően Alexis a késlekedő, egyébként sem égimeszelő Roberto Carlos mellől a kapuba fejelt, alaposan feladva így a leckét a vendégeknek.

A Real azonban legfeljebb csak indulatos lett hátrányba kerülve, erőteljesebb nem. Mindeközben a Getafe rendre zavart okozott, több alkalommal is közel álltak ahhoz, hogy végleg eldöntsék a mérkőzést.

A hajrában a vendégsztárok amúgy is fáradt idegei felmondták a szolgálatot, Van Nistelrooy hátulról csúszott rá ellenfelére egy sárga lapért, majd a játékvezető ítéletét keresetlen szavakkal illető, amúgy percekkel korábban már besárgult Ronaldót szövegelésért kiállította a játékvezető.

Megérdemelten nyert a Getafe, amelynek kispadján a német Bernd Schuster végre elmondhatja magáról: csapatával legyőzte a Realt. Ez ugyanis két éve a Levante – mindkétszer kikaptak -, majd tavaly már a Getafe kispadján – egy-egy döntetlen és vereség – sem sikerült.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik