Tizenegy Juanitónak kell játszania

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.02.14. 16:53
Címkék
Történelme egyik legsúlyosabb vereségébe szaladt bele a Real Madrid egy héttel ezelőtt a Spanyol Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. Zaragozában a házigazdák 6-1-re verték a galaktikusokat, a parádés sikerből az argentin légiós, Diego Milito négy góllal vette ki a részét.
Sergi Ramos és a Real 5-0-lal már továbbjutó, de a vendégek is győzelemre játszanak
Sergi Ramos és a Real 5-0-lal már továbbjutó, de a vendégek is győzelemre játszanak
Sergi Ramos és a Real 5-0-lal már továbbjutó, de a vendégek is győzelemre játszanak
Sergi Ramos és a Real 5-0-lal már továbbjutó, de a vendégek is győzelemre játszanak
A mérkőzés okozta sokkot követően a felelősséget egymaga Lopez Caro, a királyiak vezetőedzője vállalta magára.

Ám nem hallgatta el azt sem, hogy együttesét és a velük szemben támasztott elvárásokat alaposan túlértékelte a közvélemény.

Majd továbbment: még saját maguk az érintett játékosok is.

Nyilatkozatában kifejtette: sok munka vár rájuk, hogy a klub hagyományaihoz méltó eredményeket érjenek el, és emellett igényes játékkal szolgálják ki a szurkolóikat.

A Barcelona negyeddöntőbeli kiverését követően a Zaragoza újabb nagyvadat kíván elfogyasztani és hogy ez nem minden alapot nélkülöző elképzelés részükről, arra ott van bizonyítékként az ötgólos előny.

A zaragozai oldalon az ilyenkor szokásos tiszteletkörök megfutása mellett aligha gondolja bárki is komolyan, hogy nem jutnak tovább.

Sőt, ők már a döntő megnyeréséről beszélnek.

Nem szaladnak egyelőre ilyen messze Madridba, ahol a Real játékosai jelen pillanatban két dologban bízhatnak csak igazán: a csodában, illetve Juanito szellemében.

A Real Madrid mai napig egyik legemblematikusabb figurája pályafutása során a hetvenes-nyolcvanas években több olyan nagy csatában vett részt, amelyet a sírból mentettek meg és fordítottak a saját javukra a fővárosiak.

Küzdeni akarását, megalkuvást nem tűrő stílusát a mai napig nem felejtették el a Bernabeu-stadionban.

Erre céloz mérkőzés előtti nyilatkozatában Sergio Ramos is.

A középső védőként és középpályásként egyaránt bevethető fiatal játékost a nyáron a Sevillától szerződtették a galaktikusok és tulajdonképpen azóta is alapembernek számít Madridban.

"Hiszek a továbbjutásunkban.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Ha nem így lenne, nem is futnék ki a pályára.

Az előny ugyan a Zaragozánál van, de ez még messze nem a végeredmény! Adott számunkra kilencven perc, hogy behozzuk őket.

Az első találkozón ők nagyon jól, mi viszont nagyon rosszul játszottunk.

A madridi visszavágón olyan szívvel és lélekkel kell futballozunk, mintha tizenegy Juanito alkotná a Real kezdőcsapatát.

Félelem nélkül, végig nyomás alatt kell tartanunk ellenfelünket és akkor elérhetjük a célunkat: ki kell köszörülnünk a múlt heti csorbát, tovább kell jutnunk, mert döntőt akarunk játszani."

Persze, a túloldalt sem kell félteni. Nem késett sokáig az első összecsapáson két gólt szerző brazil légiós, Ewerthon válasza sem.

"Kemény kilencven perc elé nézünk, de mi győzni megyünk a Bernabeu-stadionba!"
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik