Spanyolország: Sacchi szerint a Real még alakulóban van

Vágólapra másolva!
2005.10.07. 02:16
Címkék
Arrigo Sacchi, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid sportigazgója szerint csapatának még sokat kell fejlődnie, amíg újra Európa egyik legjobb klubcsapatává növi ki magát.

"Jelenleg a Chelsea és a Juventus a két legjobb, akár tetszik egyeseknek a játékstílusuk, akár nem. Mindenesetre határozott elképzeléssel rendelkeznek a futballjukról" - mondta el az olasz szakember a spanyol Marca sportlapnak.

"Mi a Reallal kritikus időszakban vagyunk. Még nem alakult ki a csapat, és a keretben bekövetkezett változásokhoz sem sikerült még alkalmazkodnunk" - mutatott rá csapata gyengéire a korábban az AC Milant edzőként a BEK-győzelemig vezető Sacchi. A 60 esztendős szakember az 1994-es egyesült államokbeli világbajnokságon a döntőig vezette az olasz válogatottat.

A kilencszeres BEK-győztes Real két esztendeje nem nyert jelentős trófeát, és ezalatt már négy edzőt fogyasztott el. A klub a nyáron 107,6 millió dollárt költött a nyáron átigazolásokra, többek között a brazil Robinho és Julio Baptista, illetve a spanyol Sergio Ramos megszerzésére. Ennek ellenére rosszul kezdődött az idény a galaktikusok számára, de aztán zsinórban három győzelemmel felugrottak harmadik helyre a spanyol bajnokságban, és az Olympiakos legyőzése a Bajnokok Ligájában is feledtette némileg a Lyon elleni kínos, 3-0-ás zakót.

"Az egyéni képességeket tekintve kétségtelenül fantasztikus játékosállományunk van, de nem mindig játszanak csapatként a fiúk. Vanderlei Luxemburgo keményen dolgozik, hogy javítson ezen és a csapatszellemen. Raul vagy Michel Salgado is azt mondta valamelyik nap, hogy a Madrid legnagyobb ellenfele önmaga" - vélekedett Sacchi.

"Reális célokat kell kitűznünk magunk elé, de én bízom a gárdában, és azt hiszem, még okozhatunk meglepetést."

Az NSO ajánlja:

A SPANYOL BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

FORDULÓRÓL FORDULÓRA

A SPANYOL BAJNOKSÁG SZURKOLÓI FÜZETE (letölthető)

Minden, amit a bajnokságról tudni kell

Szurkolói szoftverek

Futball-lexikon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik