La Liga: nyert és nagyot ugrott a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2005.09.23. 00:33
Címkék
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában hazai pályán nyert a Real Madrid, így a királyiak a tizennyolcadik helyről azonnal feljöttek az ötödikre, ahol holtversenyben állnak a Valenciával.A Bilbao elleni találkozónak nagy volt a tétje, hiszen két bajnoki és egy BL-vereség után lépett pályára a Real, amelyből több alapember is hiányzott sérülés, illetve eltiltás miatt.
Nem a legjobb előjelekkel kezdődött a hazaiak számára a találkozó, hiszen helyzeteik ezúttal is kimaradtak, lövéseik elkerülték az ellenfél kapuját, miközben szerencsétlen körülmények között hátrányba kerültek.

A 2004 nyarán igazolt angol légiós, Woodgate első Real Madridban játszott tétmeccsén tette bele a fejét egy erőteljes bilbaói beadásba a 25. percben, amely Casillas becsapva vágódott a madridi kapuba.

A fordulás után előbb a végig nagy kedvvel és eredményesen játszó, parádésan osztogató Robinho (képünkön) egyenlített, majd jött Raúl, aki egy duplával nemcsak előnyhöz juttatta a Realt, hanem egyben megnyugtató kétgólossá növelte azt. A csatár második gólját már emberhátrányból szerezte, hiszen nem volt elég Woodgate-nek a maga baja, hogy öngólt szerzett, még két sárga, így egy piros lapot is összeszedett.

A folytatásban kissé elszabadultak az indulatok, a madridiak hirtelen kényelmesre vették a tempót, nem nélkülözve a színészi teljesítményeket sem, míg a bilbaóiak keménységből egyszerre csak durvaságba csaptak át: négy sárga lapot szedtek össze a találkozó hajrájában. Bár helyzeteik adódtak a vendégeknek, azokat már nem kísérte szerencse, vagy éppen ott volt Casillas a madridi kapuban.

A Madridban edzőváltás elnapolva, de azért hosszú távú, tartós pozitív változásról esetükben még aligha beszélhetünk.
La Liga, negyedik forduló:
Real Madrid-Athletic Bilbao 3-1 (0-1)
G.: Robinho 53., Raúl 65, 69., ill. Woodgate 25. - öngól

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az NSO ajánlja:

A SPANYOL BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

FORDULÓRÓL FORDULÓRA

A SPANYOL BAJNOKSÁG SZURKOLÓI FÜZETE (letölthető)

Minden, amit a bajnokságról tudni kell

Szurkolói szoftverek

Futball-lexikon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik