Ülőröplabda Eb: sok néző, de kevés magyar siker

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2019.07.17. 12:09
null
Férficsapatunk kétszer is kikapott kedden (Fotó: Koncz György)
A kontinensviadal második versenynapja sajnos magyar győzelem nélkül zajlott le.

 

Kerestük a pozitívumokat a budapesti ülőröplabda Európa-bajnokság keddi napján, de sajnos ezúttal kizárólag a pályán kívül találtunk: azért az nagyon nagy dolog, hogy egy parasportrendezvényre ma Magyarországon százak kíváncsiak. Akkor, amikor az internet és egyéb modern szórakozási lehetőségek térhódításával nagyon sok hagyományos honi sikersportág küzd az érdektelenséggel, a mieink pályája előtti és mögötti lelátórész majdnem teljesen megtelt. Vagyis két-háromszáz szurkolója megint volt a magyar válogatottaknak, de nem csak nekik: érkezett egy csoport Hollandiából is, és német, illetve horvát kórusokat is gyakran hallani.

A magyar örömkiáltások viszont kedden kifejezetten ritkák voltak.

Sajnos ezúttal mind a három hazai érdekeltségű mérkőzésnek vereség lett a vége, ráadásul csupa sima bukta, ami csak a férfiak első, ukránok elleni összecsapásán volt papírforma, a másik két találkozónkon nagyobb ellenállást reméltünk. A férfiak napi második meccsén, a lettek ellen akár győzelmet is, és a hölgyek szlovénekkel szembeni próbatételét sem 0:3-as végeredménnyel képzeltük el – de ott legalább megvalósult, amit a csapatot vezető edzőkettős szeretett volna elérni, hogy a hétfői horvátok elleni betlihez képest javuljon a teljesítmény.

Ez a produkció – ami még mindig messze van az együttes legjobb formájától – már bőven elég lett volna ahhoz, hogy egy nappal korábban sikeres rajtot vegyenek hölgyeink, így azonban két vereséggel állnak, a férfiak pedig egy győzelemmel és három vereséggel. Szerdán már a csoportküzdelmek utolsó játéknapjára kerül sor, és ahhoz, hogy a negyeddöntőbe jussanak, az erősebbik nem honi legjobbjainak mindenképpen meg kell verniük a szerbeket, ami bizony bőven a bravúr kategóriája lenne – ez a kulcsmeccs negyed ötkor kezdődik. Rögtön utána női válogatottunk németek elleni meccse következik, ennek azonban nincs igazán tétje.

Szabóné Sipos Éváék ugyanis azáltal, hogy négyfős csoportba kerültek, mindenképp negyeddöntősök, viszont immár szinte biztos, hogy ott a világ- és Európa-bajnoki címvédő oroszokkal kerülnek szembe, akik a másik, B jelű ötös toronymagas favoritjai.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST

Férfiak
A-csoport:
Ukrajna–Magyarország 3:0, Lettország–Magyarország 3:0

Nők
A-csoport:
Szlovénia–Magyarország 3:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik