Strandröplabda ob: a nyíregyházi főtéren lesz a döntő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.29. 14:43
null
Szabó Dorka (jobbra) és Tóth Eszter lesz az első kiemelt a nyíregyházi ob-fordulón (Fotó: hunvolley.hu/Szőcs Pál)
Szombaton és vasárnap Nyíregyházán rendezik a strandröplabda országos bajnokság második fordulóját. A mérkőzések nagy része a sóstói strandon lesz majd, ám a férfi és a női döntőt vasárnap este a város főterén kialakított versenypályán tartják meg.

 

Tizenhat-tizenhat páros indul az első helyért és a minél jobb helyezésekért, hiszen a négy fordulón (Kispest, Nyíregyháza, Gyenesdiás, Balatonboglár) megszerzett pontok alapján alakul majd ki az augusztus 4-5-i, margitszigeti döntő mezőnye.

Ami a nyíregyházi fordulót illeti, a gyengébbik nemnél a múlt hétvégi A-kategóriás jászberényi tornát megnyerő Szabó Dorka és Tóth Eszter lesz az első kiemelt, míg a kispesti ob-fordulón győztes Dömötör-Mátrai Beáta és Nagy Krisztina a második. A férfiaknál a Leiszt Máté, Takács Gergely kettős az első, megelőzve a két évvel ezelőtti bajnok Kaszap Tamást és Nacsa Gábort, valamint a Kispesten aranyérmes Bagics Balázs, Tóth András duót.

A nyíregyházi program szombaton fél tízkor kezdődik a sóstói Aquarius élményfürdő pályáin (Nyíregyháza, Sóstógyógyfürdő, Fürdőház tér 2.), s zajlanak a találkozók egészen napnyugtáig. Vasárnap 10 órakor játsszák az első mérkőzéseket, 14 órától pedig a két bronzmeccset. Aki azonban a finálékra kíváncsi, annak elég kimennie Nyíregyháza főterére, ahol csütörtöktől egész hétvégés amatőr strandröplabdatornát rendeznek. Ennek zárása lesz vasárnap este fél héttől az ob-forduló női és férfi döntője a Kossuth téri pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik