K. A. Z. 2017.07.12 11:06 Frissítve: 2017.07.12 11:24

Strandröplabda: „Már nem ment úgy a szekér, mint korábban”

Az eddigi legnagyobb szabású, magyar rendezésű nemzetközi strandröplabdaversenyt rendezik a héten Siófokon. A 8000 eurós összdíjazású szatellittornán, illetve az ezzel párhuzamosan zajló ifjúsági olimpiai selejtezőn öt magyar férfi és öt magyar női páros indul.

Meszlényi Tamás új társsal vág neki a siófoki tornának (Fotó: NS-archív)


A férfiaknál Kiss Dániel és Takács Gergely lép pályára először, ők a csütörtöki selejtezőben lesznek érdekelve, s ha megnyerik mérkőzésüket, a többi magyar duóval együtt péntektől a főtáblán folytathatják.

A legjobb pozícióból a mieink közül a tavalyi bajnok Bagics Balázs és a tavalyelőtti aranyérmes Meszlényi Tamás indulhat, ők a torna negyedik kiemeltjei, míg Meszlényi eddigi párja, Soós Izsák, Kiss Nicholasszal az oldalán a hetedik pozícióból kezdhet.

„Sajnos be kellett látnunk, hogy Izsákkal már nem ment úgy a szekér, mint ahogyan korábban – beszélt a váltásról Meszlényi Tamás –, úgyhogy leültünk megbeszélni a helyzetet, és úgy döntöttünk, hogy külön utakon folytatjuk. Én Balázst kerestem meg, aki azonnal igent mondott, s azóta elsősorban a siófoki tornára készülünk. Az első versenyünk a nyíregyházi ob-forduló volt, amelyen a második helyen végeztünk. Kezdetnek nem volt rossz, de természetesen a szatellitversenyen ennél jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani, ezért a múlt hétvégén egy ausztriai tornán is elindultunk. Hosszabb távra tervezzük a közös munkát, de az a siófoki eredményünkön és a teljesítményünkön is múlik, mennyire lesz érdemes együtt dolgoznunk."

Rajtuk kívül két fiatal férfi párosnak drukkolhatunk még: a tavalyi U18-as MEVZA-tornát megnyerő Benkő Balázs és Oláh Botond számára menedzselési céllal kért szabadkártyát az MRSZ, míg az ifjúsági olimpia selejtezőjén az idei U18-as MEVZA-győztes Hajós Artúr és Stréli Bence indul, hogy kivívja a továbbjutást lengyel, holland, szerb és bosnyák vetélytársával szemben.

Az olimpiai selejtezőt szombaton és vasárnap, a férfi szatellittorna döntőjét vasárnap 15 órától rendezik.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.11 13:24:02

Röplabda KARÁDI ZOLTÁN

A Beach Arénában a pénzdíjazás mellett világranglistapontokért is küzdenek a versenyzők.

2017.03.03 14:51:59

Röplabda PAPP BÁLINT

A női röplabda-válogatott új szövetségi kapitánya kezdi megérteni a hazai viszonyokat.

2016.12.04 20:47:50

Röplabda MTI

Jan De Brandthoz hasonló kvalitásokkal rendelkező szakvezetőt keresnek a csapat élére.

2016.10.03 19:54:14

Röplabda nemzetisport.hu

„Nem akartam meggyilkolni őket, így alakult” • Szörnyű leszámolás lett egy üzleti vitából.

2016.04.28 13:26:15

Röplabda nemzetisport.hu

A veretlenül kivívott bajnoki cím után a Bajnokok Ligája kapuján is beléphet a BRSE.