Röplabda: tizennyolcadszor lett kupagyőztes a Kaposvár

Vágólapra másolva!
2016.02.11. 21:23
null
Tizennyolcadszor lett kupagyőztes a Kaposvár (Fotó: Földi Imre)
Megvédte címét, s immár tizennyolcadik alkalommal nyerte meg a férfi röplabda Magyar Kupát a Fino Kaposvár, miután az érdi fináléban három játszmában legyőzte a Kecskemétet. A bronzérem a Dágé lett, miután 3:2-re legyőzte a MAFC-BME-t.

 

RÖPLABDA MAGYAR KUPA, FÉRFI DÖNTŐ
Fino Kaposvár – Kecskemét 3:0 (16, 23, 19)
Érd Aréna, 1000 néző. V: Bátkai-Katona, Mezőffy.
Kaposvár: Nagy J. 9, Bozóki 11, Bagics B. 8, Magyar 1, Dávid Z. 17, Rása 9. Csere: Deák (liberó), Bögöly. Vezetőedző: Demeter György.
Kecskemét: Török R., Gacs 7, Pesti 12, Dávid Cs. 5, Farkas P. 6, Dorcsák 2. Csere: Pápai (liberó), Horváth K. 1, Balla 1. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.
Az eredmény alakulása: I. játszma: 8:1, 16:8, 24:12. II. játszma: 1:2, 7:3, 8:8, 16:15, 18:21, 22:21, 24:22. III. játszma: 7:8, 10:8, 12:12, 16:15, 20:17, 20:19, 24:19.

Úgy kezdődött a meccs, mintha csak az egyik csapat érkezett volna meg Érdre, Magyar Bálint nyitásaival 8:1-re elhúzott a címvédő Kaposvár, a kecskemétieken pedig még az időkérés sem segített. A szünet után kezdett kiegyenlítettebbé válni a játék, ami azt jelentette, hogy maradt a hét-nyolcpontos különbség, a végén meg Bagics Balázs nyitotta meg a kecskemétieket, s így tizenkettő is volt közte, majd ugyanennyi játszmalabdája is volt a somogyiaknak, amelyből ugyan négyet is hárítottak a kékmezesek, de aztán Bozóki Bence lezárta a szettet (25:16).

A második játszma legelején eggyel még vezetett a Kecskemét, de aztán Németh Ferenc nélkül is megléptek a kaposváriak. 7:3-ra is vezettek, de aztán Dávid Csanád nyitásainak köszönhetően feljött egyre a kékmezes csapat, majd egyenlíteni is tudott. Így haladtak a csapatok 15:15-ig, amikor Dávid Zoltán pontjával mehetett egy pontos előnnyel pihenőre a Kaposvár. Azonban ezt követően sem vehették kocogósra a tempót, az első szettet simán nyerő somogyiak, mert az ellenfél folyamatosan tapadt rájuk. 18:18 után pedig előbb Balla Szabolcs tett át okosan egy labdát, majd egy remek blokk, és Demeter György időkérése következett, de Gacs Dániel hárompontosra növelte a különbséget. Ekkor azonban megint a citromsárgák percei következtek, s villámgyorsan fordult a kocka Magyar Bálint nyitásai után. Végül két a másodikat Dávid Zoltán ütötte ki a blokkról (25:23).

Ez sem szegte azonban a kecskemétiek kedvét, akik a harmadik felvonás elején is tartották magukat, sőt, az első szünetben most ők vezettek eggyel. A pihenő azonban a Kaposvárnak tett jót, amely Bagics Balázs bombáival fordított, azonban kisvártatva megint egyenlő volt az állás. A pihenőre megint Bozóki pontjával mehetett előnnyel a Fino. Ezután pedig már nem volt megállás, villámgyorsan három pont lett a különbség, s hiába Gyurkó mester időkérése, ezt a különbséget már tartani tudták a somogyiak. A végén öt meccslabdája volt a Kaposvárnak, s Bozóki sáncával már az elsőt értékesítették (25:19).

Demeter György: - Az első szettben fegyelmezetten és taktikusan játszottunk, agresszívan nyitottunk és minden sikerült. A másodikban kicsit felpuhult a nyitásunk és a Kecskemét is feljavult, így csak a jó hajránknak köszönhettük az újabb szettgyőzelmet. A harmadikban felőröltük az ellenfelet, és így újra hazavisszük a kupát.

Gyurkó Sándor: - Gratulálok a Kaposvárnak és tiszta szívvel a saját játékosaimnak is. Most ennyi tellett tőlünk. Az elején, a négyes poszton játszó játékosaimat kontroll alatt tudták tartani, a nyitásaink pedig súlytalanok voltak. Az első játszma után feladót cseréltem és Balla Szabolcs új lendületet adott a csapatnak, rajta kívül pedig a tizenhat éves Pesti Marcell is minden dicséretet megérdemel bátor játékáért. Nekik köszönhetően lett szoros a másik két játszma. Szomorúak vagyunk, de reálisan nézve jobb csapat a Kaposvár, szóval megpróbálunk örülni az ezüstnek is.

Pénteken a női éremmérkőzéseket játsszák majd Érden, a röplabda Magyar Kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik