Röplabda: remekeltek a magyar légiósok a BL-ben

Vágólapra másolva!
2020.02.13. 17:11
A Pénzügyőr csapatának sikeres Challenge-kupa nyolcaddöntője mellett a magyar légiósoknak is sikerült maradandót alkotniuk a Bajnokok Ligájában.

Baróti Árpád a lengyel Zaksa csapatával már az előző fordulóban bebiztosította helyét Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ám a magyar átló szettveszteség nélkül álló csapata továbbra is őrzi hibátlan mérlegét az elitsorozatban. A lengyel bajnok kedden este a szerb Vojvodinát győzte le 3:0-ra alig egy óra alatt, Baróti 10 ponttal segítette csapatát.

Az ugyancsak átló Pádár Krisztián együttese, a Fakel Novi Urengoj orosz házi rangadót vívott a Kemerovóval a B-csoportban, és szerzett a továbbjutás szempontból igen értékes három pontot. A Fakel 3:0-ra győzött, Pádár 15 ponttal együttese második legeredményesebb játékosa volt. A húszcsapatos főtáblán a csoportelsőkön kívül a három legjobb második jut tovább, így Pádárék pedig az élről várják a csoportutolsó Ljubljana elleni zárást.

A két játékos tavaly nyáron nem vállalta a válogatottságot – az idei Európa-bajnoki selejtezőn nagy szükség lenne rájuk...

RÖPLABDA, BAJNOKOK LIGÁJA
FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

B-csoport.
Fakel Novi Urengoj (orosz)–Kuzbassz Kemerovo (orosz) 3:0 (21, 16, 20)
Az állás:
1. Urengoj 11 pont, 2. Kemerovo 10, 3. Berlin 6, Ljubljana 3
E-csoport.
Vojvodina (szerb)–Zaksa Kedzierzyn-Kozle (lengyel) 0:3 (–11, –22, –18)
Az állás: 1. Zaksa 15, 2. Roeselare 8, Friedrichshafen 5, Vojvodina 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik