HIRDETÉS
MTI 2019.02.11 15:54 Frissítve: 2019.02.11 16:08

Röplabda MK: első trófeáját gyűjtené be a Pénzügyőr

Első kupagyőzelmére készül szombaton a Pénzügyőr férfi röplabdacsapata, amely a Kecskeméttel csap össze a sorozat érdi fináléjában.

 

A kétnapos esemény – szombaton a férfiak, vasárnap a nők lépnek parkettre – hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott: az Érd Arénához sok jó emléke kötődik a magyar röplabdázásnak. Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára ennek kapcsán elmondta, a kétnapos esemény most is jó reklámja lesz a sportágnak.

„Nagyon kiegyenlített a bajnoki versenyfutás, és a Magyar Kupában is születtek meglepetések. Biztos vagyok abban, hogy a nyolc csapat igazi röplabdaünnepet varázsol a parkettre” – nyilatkozott a főtitkár.

A névadó szponzor képviseletében Horváth Magyary Nóra kommunikációs igazgató úgy fogalmazott, a K&H számára a sport támogatása nem új dolog, de a röplabda területére először „kalandoznak el”.

Jókay Zoltán, a Pénzügyőr vezetőedzője ezt megelőzően 14 évig a Vasas női csapatát irányította, az angyalföldiekkel a tavalyi bronzérmet megelőzően nyolc kupaelsőséget ünnepelhetett. A Pénzügyőr legjobb eredménye a 2017-es ezüstérem, ellenfele, a Kecskemét eddig háromszor (1983, 1988, 2014) nyerte el a trófeát.

„Számomra is új érzés kicsit ez a döntő, hiszen eddig női csapattal voltam itt. Ha már eddig eljutottunk, természetesen szeretnénk aranyat nyerni” – nyilatkozta a szakember.

A csapat feladója, Magyar Bálint szerint mindkét együttes azonos esélyekkel indul neki a döntőnek, és bár még addig szerdán van egy bajnoki mérkőzésük is, már mindenki fejében ott van a szombati találkozó.

„A Pénzügyőr eddigi 2019-es meccseit igazából ellenállás nélkül nyerte meg, én arra vagyok leginkább kíváncsi, mi lesz, ha ellenállásba ütköznek” – jelentette ki Dávid Zoltán, a kecskemétiek edzője, aki tréneri pályafutása első évében vezette fináléba csapatát.

A nőknél megismétlődik a tavalyi döntő: a címvédő Nyíregyháza a Békéscsabával csap össze, amelyet a bajnokságban ebben a szezonban négyből négyszer legyőzött.

„Valóban jó a mérlegünk a viharsarkiak ellen, de ez egy egymeccses kupafináléban semmit nem jelent. Egy évvel ezelőtt esélytelenként törtünk borsot riválisunk orra alá, a mostani döntő azon fog múlni, mentálisan ki tudja jobban feldolgozni a rá nehezedő nyomást” – jelentette ki Hollósy László vezetőedző.

A viharsarkiak dolgát nehezíti, hogy szerdán még fontos nemzetközi kupameccs vár rájuk: a francia Saint-Raphaël elleni CEV Kupa-negyeddöntő visszavágójára 3:2-es előnnyel utaznak, és ha bejutnak a négy közé, a klub történetének legjobb eredményét érik el. Baran Ádám, a BRSE elnöke ennek kapcsán elmondta: nagy küzdelmet vár vasárnap, és bár csütörtök késő este érkeznek csak haza Franciaországból, ezt nem használják kibúvónak.

A napijegyek 1200 és 2000 forintba kerülnek.

A K&H RÖPLABDA MAGYAR KUPA DÖNTŐ PROGRAMJA
FEBRUÁR 16., SZOMBAT
BRONZMECCS

12.30: Fino Kaposvár SE–Vegyész RC Kazincbarcika
DÖNTŐ
15.00: Kecskeméti RC–LV Sport Pénzügyőr SE

 

FEBRUÁR 17., VASÁRNAP
BRONZMECCS

12.30: Vasas Óbuda–Jászberény VT
DÖNTŐ
15.00: Fatum Nyíregyháza–Swietelsky-Békéscsabai RSE

2019.01.07 14:32:57

Röplabda R. E. B.

A női röplabdakapitány úgy gondolja, tartania kell magát az ígéretéhez.

2019.01.06 13:07:02

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, DÖMÖTÖR CSABA (fotó)

Első számú női röplabdázónk a válogatottal és egy olasz klubcsapatban is nagyot alkotna.

2018.08.18 00:12:17

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. „Sofőrje”, Ivkovic sporttárs talán össze is kacsintott vele a mágikus pillanatban.

2018.06.03 20:18:15

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Interjú a 90. életévét május 31-én betöltő Kotsis Attilánéval.

2018.06.01 20:15:10

Röplabda nemzetisport.hu

„Hogy nekem »kint« könnyebb legyen, arra jutottunk Attilával, hogy papíron elválunk.”