nemzetisport.hu 2015.10.31 12:29 Frissítve: 2015.10.31 14:54

Röplabda: Magyarország női Eb-selejtezőt rendez 2016-ban

Szombaton délelőtt Luxembourgban megtartották a soron következő Európa-bajnokságok (felnőtt férfi és női, U20-as fiú és U19-es lány) selejtezőcsoportjainak sorsolását. Az idén Eb-résztvevő női válogatottunk többek között Lengyelországgal és Finnországgal meccsel majd a továbbjutásért, s az első selejtezőtornát Magyarországon rendezik – írta a hunvolley.hu.

Idén Eb-résztvevő női válogatottunk Lengyelországgal és Finnországgal küzd majd a 2017-es indulásért (fotó: cev.lu)

A 28 év után idén újra Európa-bajnoki résztvevő női válogatottunk a selejtezők második fordulójában lép majd pályára, amelyre 2016. szeptemberben kerül sor, s a csapatok kétszer is összemérik erejüket. A mieink a C-csoportban Lengyelországgal és Finnországgal mérkőznek majd meg, illetve az első fordulóból a dán, észt, svéd, luxemburgi négyes első helyezettje csatlakozik hozzájuk.

Az is eldőlt, hogy az első selejtezőtornát Magyarországon rendezik majd szeptember 15-18. között (várhatóan Érden), míg a második torna rendezési jogát Lengyelország kapta meg.

Két év múlva Azerbajdzsánban és Grúziában megrendezésre kerülő kontinensviadalra a csoportgyőztesek jutnak ki egyenes ágon, a második helyezettek pedig pótselejtezőt játszanak. A mi csoportunk második helyezettje a bolgár, román, svájci és egy első körös csapat négyesének második helyezettjével játszik majd pótselejtezőt.

Férfi válogatottunknak már májusban, az első fordulóban pályára kell lépniük: Izraellel, Norvégiával és Angliával mérkőznek a továbbjutásért. Az első helyezett jut tovább biztosan, de a három első körös csoport két legjobb másodikja is a második fordulóba kerül. A selejtezőtornára Norvégiában kerül majd sor.

A fiú U20-as válogatott alaposan belenyúlt a sorsolásnál, hiszen két nagyágyúval, Lengyelországgal és Németországgal kerültek egy csoportba, rajtuk kívül pedig még Dánia lesz a mieink ellenfele. Innen az első két helyezett juthat tovább. A 2016-os U19-es leány Eb-n nem voltunk érdekeltek, ennek döntőjének ugyanis társrendezői vagyunk Szlovákiával (Győr és Nyitra), így a korosztályos válogatottunk alapból résztvevője a finálénak.

Eb-selejtezők magyar érdekeltségű csoportbeosztása:

Nők, 2. forduló, C-csoport (Magyarország és Lengyelország): Magyarország, Lengyelország, Finnország és az 1. körből a dán, észt, svéd, luxemburgi csoport első helyezettje
Férfiak, 1. forduló, 1. csoport (Norvégia): Magyarország, Izrael, Norvégia, Anglia
U20-as fiúk, 2. forduló, D-csoport: Magyarország, Dánia, Lengyelország, Németország

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.11 13:24:02

Röplabda KARÁDI ZOLTÁN

A Beach Arénában a pénzdíjazás mellett világranglistapontokért is küzdenek a versenyzők.

2017.03.03 14:51:59

Röplabda PAPP BÁLINT

A női röplabda-válogatott új szövetségi kapitánya kezdi megérteni a hazai viszonyokat.

2016.12.04 20:47:50

Röplabda MTI

Jan De Brandthoz hasonló kvalitásokkal rendelkező szakvezetőt keresnek a csapat élére.

2016.10.03 19:54:14

Röplabda nemzetisport.hu

„Nem akartam meggyilkolni őket, így alakult” • Szörnyű leszámolás lett egy üzleti vitából.

2016.04.28 13:26:15

Röplabda nemzetisport.hu

A veretlenül kivívott bajnoki cím után a Bajnokok Ligája kapuján is beléphet a BRSE.