Röplabda: Kaposvár rekordösszeggel támogatja a helyi klubokat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 19:40
A városi önkormányzat 84 millió forinttal áll a kaposvári röplabdacsapatok mögé – a frissen aláírt megállapodás szerint.

A Fino Kaposvár férfi, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női csapatának és a Kaposvári Röplabda Akadémiának juttatott támogatás magában foglalja az edzésekhez, mérkőzésekhez szükséges infrastruktúra használatát.

Szita Károly polgármester az eseményen hangsúlyozta: amikor az önkormányzat a sportra költ, nemcsak az élsportot segíti, a célja az is, hogy az itt lakók egészségesebbek legyenek, mert ez a város jövőjének alappillére.

Kaposváron versenyuszoda, sportcsarnok épül, s tervezik egy röplabda-munkacsarnok létesítését a Munkácsy Gimnázium területén – emlékeztetett Szita. Megjegyezte: a város nemcsak a röplabdázókkal, hanem a helyi labdarúgó-, vízilabda- és kosárlabdaklubbal is köt támogatási szerződéseket.

A röplabda 1947-ben honosodott meg Kaposváron. A férfiak 1992-ben nyerték első bajnoki aranyérmüket, most 17 bajnoki és 18 kupaelsőségnél tartanak.

A férfiak az elmúlt idényben a bajnoki sorozatban ezüst-, a kupában bronzérmet nyertek, a nők a bajnokságban az ötödik helyen végeztek, s az osztályozó elvesztése után a következő szezonban nem az Extraligában, hanem az NB I-ben játszanak. A cél, hogy a férfiak megnyerjék valamelyik sorozatot, a nők pedig visszajussanak.

Orosz Ferenc, az akadémia elnök-ügyvezetője kiemelte: Kaposvár a magyarországi röplabdázás régióközpontja, azt szeretnék, ha az itt működő akadémia országosan is kiemelt lenne, ehhez a jó szakmai munka mellett az iskolai, kollégiumi, létesítményi hátteret is igyekeznek megteremteni a város közreműködésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik