Röplabda: Horváth Dóra bronzérmes a női BL-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.16. 16:59
null
Horváth Dóra (jobbról az ötödik) is kivette a részét a Rabita sikeréből (Fotó: cev.lu)
A női Bajnokok Ligájának négyes döntőjét megrendező Rabita Baki szombaton csalódást keltően kapott ki simán az elődöntőben, így maradt neki a bronzos vigasz lehetősége. Élt vele a csapat, így Horváth Dóra személyében 2002 és Nagy Mariann után ismét van magyar BL-érmes női röplabdázó.

 

A szombaton az orosz Kazanytól 3:0-ra kikapó Rabita Bakinak sikerült rendeznie sorait vasárnapra, így könnyedén nyerte meg az első két játszmát a török Eczacibasi Istanbul ellen.

Ezúttal a thaiföldi feladó, Nootsara Tomkom kezdett, az egy nappal korábban a harmadik szettben beszálló és négy kísérletéből három pontot szerző Horváth Dóra ezúttal is csereként várt bevetésre.

Eldar Yusubov edző a harmadik felvonásban küldte be, amikor is együttese leadta 16:12-es előnyét, és 19:18-as hátrányba került. A magyar nyitásfogadó-ütő ebben a rövid válságos periódusban megtette, amit kellett, 22:20-ra visszavette a vezetést a Rabita Baki, őt pedig 22:21-nél hívta le a pályáról a tréner.

Az egyetlen azeri játékos nélkül felálló Rabita végül harmadik meccslabdáját értékesítve szerezte meg a bronzot, azaz a 2011-ben és 2013-ban szerzett ezüstöt nem tudta kifényezni.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, NÉGYES DÖNTŐ, BAKI
A 3. helyért: Rabita Baki (azeri, Horváth Dóra)–Eczacibasi Istanbul (török) 3:0 (21, 12, 25)
Döntő: Dinamo Kazany (orosz)–Vakifbank Istanbul (török) 3:0 (23, 11, 23)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik