Férfi röplabda: először lett kupagyőztes a Szolnok

Vágólapra másolva!
2017.02.11. 21:51
null
Szoros játszmákban, 3:0-ra nyerte meg a kupadöntőt a Szolnok Érden (Fotók: Szatmári Károly)
Az Openhouse-Szolnoki RKSI nyerte meg a férfi Magyar Kupát röplabdában, az érdi döntőben 3:0-ra győzte le a Pénzügyőrt. A Tisza-parti csapat története során először lett kupagyőztes ebben a sportágban.

 

FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
Pénzügyőr SE–Openhouse-Szolnoki RKSI 0:3 (–19, –22, –22)
Érd Aréna, 1200
néző. V: Adler, Szabó P.
Pénzügyőr: Tóth A. 3, Bokor G. 3, Kiss D. 7, Szalai 12, Kovács S. 5, Bagics 19. Csere: Ronkainen (liberó), Kiss N., Torma, Takács G. Vezetőedző: Weczera Csaba
Szolnok: Török R. 1, Varga Z. 5, Hummes Specht 10, Gönczi 11, Rása 8, Krupánszki 5. Csere: Bene (liberó). Vezetőedző: Gulyás Ferenc
Az eredmény alakulása. I. játszma:
7:8, 8:12, 10:15, 12:16, 15:18, 16:21, 18:24. II. játszma: 2:5, 6:5, 8:7, 13:10, 15:16, 17:16, 17:21, 21:24. III. játszma: 6:3, 6:6, 9:6, 10:11, 16:15, 17:18, 18:22, 21:24
MESTERMÉRLEG
Weczera Csaba:
– Gratulálok a Szolnoknak, fantasztikusan játszott. Nem számítottam rá, hogy ilyen jó lesz. Persze, ehhez kellettek a mi hibáink is. Ezek közül a legfájóbb, hogy szettenként 6-7 nyitást rontottunk, ami egy ilyen meccsen nem fér bele. De, nézzük a dolgok pozitív oldalát: történelmi és rendkívül örömteli sikert értünk el azzal, hogy a csapat ezüstérmet szerzett a kupában. Mostantól már teljes egészében a bajnokságra koncentrálunk, ott is szeretnénk jól teljesíteni.
Gulyás Ferenc:
– Ez fantasztikus érzés... Kupagyőztesek vagyunk, és bizony, az ember csak keresi a szavakat! Ezért jöttünk, ezért harcoltunk a sorozat elejétől egészen a legutolsó pontig. Úgy érzem fejben, mentálisan a csúcson voltak a játékosok és talán ez döntött a javunkra. Köszönjük a szurkolóknak, a támogatóknak a segítséget, nélkülük ez a siker nem jöhetett volna össze. Végül pedig köszönöm a csapatomnak: fiúk, ez férfimunka volt!

A találkozó elején együtt haladt a két csapat, azonban az első szünetet követően megléptek a szolnokiak, s a második szünet előtt már öttel is vezettek. Hiába újítottak a fővárosiak, nem nagyon tudtak közelebb kerülni, s végül hat játszmalabdája is volt a kék mezeseknek, s a másodikat egy technikai hibának köszönhetően értékesíteni is tudták (19:25).

Lendületben maradt a Szolnok a második játszma elején, s el is húzott 5:2-re, azonban Bagics Balázs nyitássorozatával fordítani tudott a Pénzügyőr. A játszma közepén aztán hárommal is vezetett a fővárosi csapat, de a második szünetben már megint a szolnokiaknál volt az előny. Sőt, Krupánszki ászával, majd Gönczi Imre pontjával már néggyel is vezettek. Elég sok volt a nyitásrontás a zöldeknél (náluk 12, az ellenfélnél csak 4), s így hiába jöttek fel két pontra is, végül három játszmalabdája volt a Tisza-partiaknak, amiből a másodikat Gönczi blokkoutjával ki is használták (22:25).

A harmadik játszma elején összeszedték magukat a fővárosiak, s sikerült három pontos előnyt kiharcolniuk, de egy időkérés után azonnal egyenlített a Szolnok. Aztán megint a Pénzügyőr lépett meg, de Rása Alex ászával 11:10-nél már megint az ellenfél vezetett. Ugyan a zöldek megint fordítottak, de továbbra is sok nyitást rontottak, s így versenyben tartották ellenfelüket, akik ezt ki is használták, s a brazil Hummes Specht bombájával, majd egy remek blokkal már három pontos előnybe kerültek a végjátékra. Hiába az újabb időkérés, Gönczi újabb pontjával már négy is volt közte, de egy rontott nyitással és Bagics Balázs átcsorgó szervájával visszazárkóztak kettőre, de az időkérés után rendezték a sorokat a Tisza-partiak, s három meccslabdájuk volt. Varga outot nyitott, de Hummes Specht blokkoutja a szolnokiak kupagyőzelmét eredményezte (22:25).

Először nyerte meg a Magyar Kupát a Szolnok
Először nyerte meg a Magyar Kupát a Szolnok

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik