MTI 2018.03.17 16:35 Frissítve: 2018.03.17 17:10

Röplabda: bemutatták a sikeredzőt a női válogatott élén

A Magyar Kupa döntője előtt, az Érd Aréna küzdőterén mutatta be szombaton a Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) a férfi- és női válogatott szövetségi kapitányát, a román Bogdan Tanasét és a belga Jan De Brandtot.

Tanase (balra) és De Brandt (Fotó: Földi Imre)

 

Az MRSZ honlapjának beszámolója szerint Kovács Ferenc elnök úgy fogalmazott, szeretnék, ha a röplabdázás elmúlt években tapasztalt felfelé ívelő tendenciája a továbbiakban sem törne meg, ezért is választottak két komoly és ambiciózus szakembert.

„Az elmúlt években több utánpótlás Európa-bajnokságot rendeztünk, s jövőre a felnőtt női Eb-n is társrendezők leszünk. Ennek a tesztversenye pedig az idei női Európa-liga négyes döntője lesz” – mondta az elnök, utalva a következő két évben rendezendő magyarországi megméretésekre.

A belga Jan De Brandt egyéves kihagyás után tér vissza a női válogatott kispadjára, amellyel két Eb-részvételt is kiharcolt, 2015-ben pedig megnyerte az Európa-ligát, és sikerrel szerepelt az Európa-bajnokságon is.

„Örülök, hogy újra Magyarországon dolgozhatok, és bízom benne, hogy ezúttal is eredményes idényt sikerül majd zárnunk” – jelentette ki a belga szakember. Hozzátette, idén szeretne a csapattal eljutni az Európa-liga fináléjába, jövőre pedig az Európa-bajnokságon kíván minél tovább versenyben maradni.

A jelenleg a román Steauát edző Bogdan Tanase először tevékenykedik majd szövetségi kapitányként, bár a román válogatottnak volt már másodedzője.

„Köszönöm a magyar szövetségnek a lehetőséget, igyekszem minél inkább meghálálni és remélem, hogy hosszú távú lesz az együttműködés” – nyilatkozta Tanase. Elmondta, már idén is nagyon komoly munka vár a játékosokra, akik előbb az Európa-liga ezüst divíziójában szerepelnek, majd Európa-bajnoki selejtezőn is érdekeltek lesznek.

A női válogatott a május-júniusi El-arany divíziójában Franciaország, Finnország és Horvátország legjobbjaival találkozik, míg a férfi együttes Horvátország, Albánia és Fehéroroszország csapatával szerepel egy csoportban. Utóbbi válogatott az Eb-selejtezőkön Macedónia, Ukrajna és Svájc gárdájával mérkőzik.

2019.03.07 23:37:26

Röplabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. „A hivatalnak packázásait” kivédeni nem tudó Oszuskánál a 2016–2017-es, a kiscsapatokkal kibabráló, lázálomszerű versenykiírás verte ki végképp a biztosítékot. Vette a kalapját. A Dág visszalépésével nem csupán egy röplabdabástya omlott le.

2019.01.07 14:32:57

Röplabda R. E. B.

A női röplabdakapitány úgy gondolja, tartania kell magát az ígéretéhez.

2019.01.06 13:07:02

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, DÖMÖTÖR CSABA (fotó)

Első számú női röplabdázónk a válogatottal és egy olasz klubcsapatban is nagyot alkotna.

2018.08.18 00:12:17

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. „Sofőrje”, Ivkovic sporttárs talán össze is kacsintott vele a mágikus pillanatban.

2018.06.03 20:18:15

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Interjú a 90. életévét május 31-én betöltő Kotsis Attilánéval.