Röplabda: nagy csatában nyertünk a finnek ellen a Savaria Kupán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.16. 20:24
null
Ezúttal is nyertek a magyar lányok (Fotó: Szabó Miklós)
Második győzelmét is megszerezte a magyar női röplabda-válogatott a Savaria Kupán. A második nap mérkőzéseit Bükön játszották, ahol a mieink Finnországot győzték le 3:2-re, Románia pedig Dániát 3:0-ra. A tornagyőzelem a szombaton, Szombathelyen 13 órakor kezdődő magyar–román meccsen dől majd el.

 

Az előző napihoz képest igencsak felforgatott kerettel kezdő mieink ezúttal már a meccs elejétől kezdve koncentráltak, és gyorsan hárompontos előnyhöz jutottak. Ez hol kettőre csökkent, hol hatra nőtt, s a feladó, Tálas Zsuzsanna két remekbe szabott pontja után a második technikai szünetben öttel vezettek a mieink. Nem sokkal később azonban már csak eggyel, és jóideig bizony a kardélen táncoltak a mieink, de aztán két játszmalabdájuk is volt, s a másodikat ki is használták (25:23).

A második játszma elején Pallag nyitott kétszer egymás után ászt, s vezetett is a magyar csapat kettővel, de aztán gyorsan megint egyenlő lett az állás. Hol a mieink, hol a finnek vezettek eggyel, de a második technikai szünet előtt sikerült kettővel is meglépni a mieinknek. Sándor Renáta bombáival aztán a végjátékban még sikerült is növelni a különbséget, és végül hat játszmalabdájuk is volt, de a finneknek ekkor feljavult a sáncuk, és ötöt is hárítottak (25.23).

A harmadik játszmára beállt Miklai Zsanett, Kovács Tímea és Dékány Bernadett is. Ez a szokatlan összeállítás talán egy kicsit megzavarta a mieinket, mert az első technikai szünetben néggyel vezettek a finnek. Ezután viszont megnyugodtak a mieink, mert gyorsan feljöttek egy pontra. Azonban ezt követően is maradt a finn vezetés, a második technikai szünetben is ők mentek kettővel. Sajnos a végjátékban ötre is nőtt a különbség, de innen is volt visszaút, sorozatban hét pontot szerezve fordítottak a mieink és egy meccslabdához is jutottak. Ezt azonban hárították a finnek, sőt, ők jutottak játszmalabdához, amit a sáncuk révén értékesítettek (24:26).

A negyedik játszmát jól kezdték a mieink, de jött egy ötös finn széria, és fordítottak az északiak, sőt a második technikai szünetben már néggyel is vezettek. A végjátékban azonban egy négyes szériával a mieink fordítani tudtak, de aztán így is a finneknek volt háromszor is játszmalabdája (25:27).

Az ötödik játszmára megint alaposan átvariálta a mieinket Jan de Brandt, teret adva azoknak a játékosoknak is, akik a meccs elején kevesebb lehetőséget kaptak. Szorosan is kezdődött a játszma, de a térfélcserénél a mieink kettővel vezettek, majd néggyel is elmentek, sőt a végén öt meccslabdájuk is volt, amelyből a másodikat Szakmáry Gréta ütötte be kíméletlenül (15:10).

Magyarország–Finnország 3:2 (23, 23, –24, –25, 10)
Bük, 150 néző. Vezette: Adler, Éva (magyarok).
Magyarország: Szakmáry 11, Pallag 13, Vacsi 4, Tálas 2, Sándor 9, Dobi 13. Cs: Lévai (liberó), Szombathelyi, Miklai 4, Kötél Zs., Kovács T. 2, Dékány 11. Szövetségi kapitány: Jan de Brandt.
Finnország: Alanko 4, Jokinen 4, Kosonen 19, Pihlajamäki 10, P. Vilponen 15, Salomaki 8. Cs: Koskelo (liberó), Puukka 7, Koljonen, Antikainen. Szövetségi kapitány: Tapio Kangasniemi.
A mérkőzés alakulása: I. játszma: 4:1, 11:9, 15:9, 18:17. II. játszma: 4:2, 16:14, 19:15, 24:18. III. játszma: 4:8, 7:8, 16:21, 23:21. IV. játszma: 5:2, 5:7, 12:16, 20:19. V. játszma: 5:6, 10:6, 14:9.

A torna állása: 1. Románia 6 pont (6:0), 2. Magyarország 5 (6:2), 3. Finnország 1 (2:6), 4. Dánia 0 (0:6)

MESTERMÉRLEG:
Jan de Brandt:
Sokkal boldogabb vagyok, mint tegnap, mert így legalább több játéklehetőséget kaphattak a keret játékosai és variálhattam is a csapaton. Ráadásul győztek is a lányok, akik bizonyították ezzel küzdeni tudásukat is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik