R. E. B. 2018.03.01 23:29 Frissítve: 2018.03.02 00:47

Női röplabda: visszatérhet a sikerkapitány a válogatott élére

A Nemzeti Sport információi szerint a szövetség tárgyal Jan De Brandttal a női röplabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

Jan De Brandt visszatér? (Fotó: NS-archív)

 

Hosszabb ideje „keresi” kapitányát az elmúlt években a magyar röplabda zászlóshajójának számító női válogatott. A hírek eddig arról szóltak, hogy ismét olasz szakember veheti át az együttes irányítását, aki nem Alberto Salomoni lesz. Mint ismert, a jelenleg a Békéscsaba edzőjeként dolgozó tréner a szeptemberi Európa-bajnokság végéig látta el a szövetségi kapitányi feladatokat, az új szakember keresésekor azonban nem számoltak vele.

A múlt héten a szövetség bejelentette, hogy a 2019-es januári Európa-bajnoki selejtezők végéig kinevezi a román Bogdan Tanasét a férfiválogatott élére, és erre a hétre ígért bejelentést a női kapitánnyal kapcsolatban is. Lapunk információ szerint a posztról Jan De Brandttal, az együttes korábbi sikerkapitányával tárgyalnak.

A belga szakember vezetésével 2014-ben 28 év után jutott el a női válogatott Európa-bajnokságra. A 2015-ös kontinensviadalon a csapat az Azerbajdzsán elleni sikernek köszönhetően továbblépett a csoportból, majd a németek ellen búcsúzott a nyolcaddöntőben.

Fontos siker, hogy a válogatott még az Eb előtt megnyerte az Európa-ligát, aminek köszönhetően szerepelhetett 2017-ben a World Grand Prix harmadik csoportjában, ahol már Alberto Salomonival a kispadon végzett az élen. Felejthetetlen élmény, hogy Érden Románia ellen aranyszettben a válogatott ismét kivívta a részvételt az Európa-bajnokságra.

Jan De Brandt 2016 őszén döntött úgy, hogy nem vállalja a maratoni 2017-es programot (világbajnoki selejtezőkkel, World Grand Prix-vel és Európa-bajnoksággal), amiben szerepet játszott, hogy kétéves szerződést írt alá török csapatával, a Bursával, illetve szeretett volna több időt tölteni a családjával. A magyar válogatottat később is figyelemmel követte, sőt amikor a csapat az Eb előtt Törökországban edzőtáborozott, meg is látogatta. Az információnkra ráerősít, hogy De Brandtnak jelenleg nincs klubja, mivel februárban felbontotta a szerződését a török Fenerbahce.

Természetesen kerestük az érintetteket, ám Jan De Brandt nem reagált, míg Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára nem kívánta kommentálni az értesüléseinket.

2019.09.02 08:50:41

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A belga szakvezető még nem tudja, folytatja-e a munkát a magyar női röplabda-válogatott élén.

2019.08.28 21:19:23

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Bleicher Rékáék mindent megtettek a klasszis hollandok ellen – a búcsú szép volt, de továbbjutás nincs.

2019.08.28 17:46:18

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Magyarországnak társrendezőként csupán matematikai esélye maradt nyolcaddöntőbe jutni.

2019.08.26 12:28:41

Röplabda PAPP BÁLINT, ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A továbbjutás szempontjából nehéz helyzetbe került a 74 perc alatt vereséget szenvedő női röpiválogatott.

2019.08.24 17:26:22

Röplabda PAPP BÁLINT, ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Az észtek elleni könnyed siker után a második Eb-meccsét elveszítette Jan De Brandt csapata.