Női röplabda: nem ízlettek az új szabályok a válogatottnak

KARÁDI ZOLTÁN (ISZTAMBUL)KARÁDI ZOLTÁN (ISZTAMBUL)
Vágólapra másolva!
2017.08.24. 19:29
Második törökországi edzőmérkőzésén is túl van a szeptember végi Európa-bajnokságra készülő magyar női röplabda-válogatott. A speciális szabályok szerint lejátszott találkozón a hazaiak U23-as csapata győzött 4:2-re.


NŐI RÖPLABDA VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Törökország U23–Magyarország 4:2 (9, –13, 8, 3, 15, –14)
NŐI RÖPLABDA VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Törökország U23–Magyarország 4:2 (9, –13, 8, 3, 15, –14)

Egy szóval sem lehetett azt állítani, hogy nem voltak udvarias vendéglátók a törökök, hiszen csapatunk szakmai stábját még egy amolyan „ismerkedési" vacsorára is meghívták szerda este. Itt egyeztek meg arról is, hogy a csütörtöki találkozót speciális, az U23-as világbajnokságon kísérleti jelleggel bevezetésre kerülő szabályok szerint játsszák, azaz a szettek mindössze 15 pontig tartanak, a győzelemhez azonban négyet kell nyerni.

Az új szabályok nem igazán voltak ínyére a mieinknek, annyira intenzíven folyt a játék, hogy hosszú hullámvölgyek nem fértek bele, mert így akár egy játszma rá tudott erre menni. Így jártak a mieink az első, a harmadik és a negyedik felvonásban is, a többiben viszont legalább sikerült szoros szetteket játszani, sőt a másodikat és a hatodikat meg is nyerni.

A meccset – ahogyan a keddit is – a helyszínen tekintette meg a török bajnok Fenerbahce újdonsült vezetőedzője, bizonyos Jan De Brandt, aki egy éve még válogatottunk kispadján ült. A belga szakember régi ismerősként köszöntötte a mieinket, akik pedig neki egy érdi cukrászdából finomabbnál finomabb süteményeket hoztak, emlékeztetve őt a régi szép időkre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik